E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTicaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alındı---

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alındı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alındı
21 Nisan 2021 - 01:25 borsagundem.com

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alındı, yerine atanan isim Mehmet Muş

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alındı. Pekcan'ın yerine Ticaret Bakanlığı'na Mehmet Muş atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Karara göre, Anayasa'nın 104 ve 106'ncı maddeleri gereğince, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın görevine son verilerek yerine Mehmet Muş getirildi.

MEHMET MUŞ KİMDİR

Dr. Mehmet Muş 1 Mayıs 1982’de Trabzon Sürmene’de doğdu. İlk ve ortaöğrenimini İstanbul’da tamamlayan Muş, Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra Washington State University School of Economic Sciences’de Ekonomi alanında yüksek lisans yapan Muş, doktora öğrenimini Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Anabilim Dalında tamamladı.

Mehmet Muş, özel sektörde Bütçe Planlama Uzmanı olarak çalıştı. AK Parti İstanbul Gençlik Kolları teşkilatında aktif görevler üstlenen ve çalışmalar yürüten Muş, sırasıyla, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Ekonomi İşleri Başkanlığı ve Teşkilat Başkanlığı görevlerini icra etti.

Muş, 2011 yılında 24. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili oldu, 25, 26. ve 27. dönemlerde de İstanbul Milletvekilliği görevini sürdürdü. TBMM’de Dışişleri Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, AB Uyum Komisyonu üyelikleri yapan Muş, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Üyeliği’nin yanı sıra AK Parti Genel Merkezi’nde Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi.

2014 yılında AK Parti MYK üyeliğine seçilerek AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve Ekonomi İşleri Başkanlığı görevinde bulunan Muş, AK Parti’nin 2. Olağanüstü Kongresinde tekrar MKYK üyeliğine seçildi.

Muş, AK Parti Grup Başkanvekilliği, MYK üyeliği yaptı ve İstanbul Milletvekilliği görevini yürütüyordu.

İngilizce bilen Muş, evli ve bir çocuk babası.

RUHSAR PEKCAN KİMDİR

Ruhsar Pekcan, 1958 Manisa’da dünyaya geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi mezunu. Yüksek lisansını da aynı fakültede yaptı.
1981 yılında TSKB Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nda başladığı kariyerine, özel sektörde çeşitli firmalarda farklı görevlerin ardından Genel Müdür ve Yönetim Kurulu üyesi olarak devam etti.

2005 yılında altyapı projelerine içme suyu, sulama, petrol ve doğalgaz boruları, santrallere elektromekanik aksamı temin eden Karon Mühendislik ve Ticaret Ltd. Şti.’ne kurucu ortak olarak katıldı. Halen aynı şirketin Yönetici Müdürü’dür.

Daha önce üç dönem DEİK-Türk Suriye İş Konseyi Başkanlığını yürüttü. Ayrıca, DEİŞ-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türk-Ürdün İş Konseyi Başkanlığı, Türk-Irak ve Türk-Libya Konseyleri Yürütme Kurulu Üyeliği yaptı. Halen TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcılığı, İTO-IKGK İstanbul Kadın Girişimler Kurulu Üyeliği, ECO-CCI Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, Ticaret ve Sanayi Odaları, Kadın Girişimciler Kurulu Üyeliği görevleri yürütüyor. IWEC 2012 Ödülü sahibidir. IWEC Uluslararası Kadın Girişimciler - IWEC Global Ambasador olarak seçildi. İş ve Meslek Sahibi Kadınlar İstanbul Kulübü kurucu üyesidir. İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk annesidir.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi: 2 yeni bakanlık kuruldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mtu21 Nisan 2021 10:47

    piyasalar yeni bir hikaye arıyordu, çok iyi bulmuşlar

  • baturayersin21 Nisan 2021 10:17

    patron kızdı genel müdürleri kovdu 

  • Borsa21 Nisan 2021 10:10

    Günaydın Spk ve Halkbank Yönetimi, yeni güne tarihi eşleşme ile başladık. Hala millete zulm var. Zulmle abat olanı gördünüz mü? O inanmış göründüğünüz ama inanmadığınız Allah şu ramazanın yüzü suyu hürmetine hepinizden hesap sorsun. Kusura bakmayın böyle acizlik, böyle idarecilik olmaz. Bir insan kendi ülkesinde bu kadar da mağdur edilmez. Geri alım istiyorum. Ben bıktım artık bu satanlardan. Açığa satışa izin verdiğiniz her saniye biliniz ki milli sermayeye vurduğunuz darbedir. Dava olayları bizim milli sorunumuz değil. Senin banka olarak kişisel sorunun. Sen bizi korumak zorundasın.Banane rıza sarraftan bizlerle mi iş yaptı. Ülkeme çivimi çaktı. Ne faydasını gördük. Dava sonucu suçlu bulunursa o zaman konuşulsun. Sen davayı bırakıp, büyümeye şirketini korumaya baksana, dava kesinlik kazanmış gibi yatırımcıyı perişan ettiniz yıllardır.

  • Nuri21 Nisan 2021 10:04

    Devletin malı deniz yemeyen domuz

  • AKIF 21 Nisan 2021 09:56

    TARIM ORMAN BAKANLIGINI NEDEN İKİYE BÖLMÜYORLAR ORMAN TARIMI HEGOMANYA ALTINA ALDI DIŞARDAN SUDAN ARAZİ KİRALANIYOR 

  • Tatar baba21 Nisan 2021 08:10

    Anlaşılan yine sopa var pistte

  • Utanmaz avcısı21 Nisan 2021 07:47

    Bu olay bir batı ülkesinde olsaydı bu kadın hakkında birde soruşturma açılırdı, japonyada olsaydı kişi olayı kendisi harakiriyle hallederdi, bizde birde üste çıkıyorlar, evet sattım ama uygun verdim diye, bende uygun veririm benim ürünümü alın, utanmazlık dinden bihaberlik dizboyu, ama gelgörki dinde bunların tekelinde

  • Bıktırdı hep karadeniz21 Nisan 2021 07:42

    Kardeşim bu ülkenin tamamı karadenizmiki kabinenin nerdeyse tamamı karadenizli, karadenizliden başkasına devlet emanet edilmezmi demek istiyorsunuz

  • Cego 21 Nisan 2021 06:44

    Kendi bildikleri açığa çıkınca göstermelik görev değişiklikleri. Yemezler

  • Rz21 Nisan 2021 03:17

    Kabinenin yarısı Rize ve Trabzonlu oldu!

  • Mustafa21 Nisan 2021 04:56

    Ülkenin akıllısı bunlar gerisi işe yaramaz iş bilmez..Sadece bakan değil Ankara kadroları Artvin Samsun arası dolu bu kadar da olmaz

  • Mustafa21 Nisan 2021 02:23

    Kendine çalışacak dezenfenktanci ticaret bakanından kurtulduk şükür.Ayip ne utanmaz insan

  • Korhan bey 21 Nisan 2021 02:13

    Kocasından bakanlığına dezenfektan satın aldığı ortaya çıkınca kendisi istifa etseydi daha şık olurdu.