E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanlığı kararnamesi: 2 yeni bakanlık kuruldu---

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi: 2 yeni bakanlık kuruldu

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi: 2 yeni bakanlık kuruldu
21 Nisan 2021 - 01:00 borsagundem.com

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı isimleriyle iki bakanlık kurulmasına dair Cumhurbaşkanlığı kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararname ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı feshedildi. Bu bakanlık yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı adlarıyla iki bakanlık kuruldu.

Kararla birlikte 16 olan kabinedeki bakanlık sayısı 17'ye yükseldi.

Vedat Bilgin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olurken, Derya Yanık ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı oldu. 

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının hizmet birimleri şunlardan oluştu:

"Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Personel Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, Strateji Geliştirme Başkanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, Özel Kalem Müdürlüğü."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının hizmet birimleri ise şunlar oldu:

"Çalışma Genel Müdürlüğü, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, Strateji Geliştirme Başkanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı, Personel Dairesi Başkanlığı, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, Özel Kalem Müdürlüğü."

VEDAT BİLGİN KİMDİR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 22 Eylül 1954'te Bayburt'ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bayburt'ta tamamlayan Bilgin, Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde "Şehirleşme ve Sanayileşme İlişkileri" konusunda yüksek lisans çalışmasını, "Türkiye'de Sanayileşme Politikaları ve Demokratikleşme Süreci" adlı çalışmasıyla da İktisat Sosyolojisi alanında doktorasını tamamlayan Bilgin, York Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Michigan Üniversitesinde "Orta Doğu Toplumlarında Modernleşme Sorunları" konulu uluslararası çalışmada yer aldı.

Vedat Bilgin, Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde Öğretim Üyeliği, TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanlığı ve Başbakan Başdanışmanlığı görevlerinde de bulundu.

26. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili olan Bilgin, son olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı ve Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekilliği görevini yürütüyordu.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Vedat Bilgin, evli ve iki çocuk babası.

DERYA YANIK KİMDİR?

Avukat Derya Yanık, 1972 yılında Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Kadirli’de, orta ve lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Aralık 1996 itibariyle İstanbul Barosu’na bağlı olarak Avukatlık Stajını tamamladı. Aynı tarihten bu yana serbest avukat olarak çalışmaya devam ediyor.

AK Parti İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi olup 2004-2014 yılları arasında 5 ve 6. Dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanlığı, AK Parti Grup Sözcülüğü görevlerinde bulundu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • www21 Nisan 2021 13:12

    Tarım Orman Bakanlığını da ikiye ayırın bari ! Yenileyin kadroları ,maaşları sağlam tutun ,ödüyoruz nasılsa

  • Md21 Nisan 2021 12:13

    Zaten 2023 de gidiyoruz geçin sizde bir bakanlıkların tadına varın diyor reis

  • e21 Nisan 2021 10:12

    Bakan, Bakanlık, bakanlıklar ve siyasiler değil. Bireyi herkeslerden kanunlar, anayasal haklar korur. Sen İstanbul anlaşması ile Global kanunlarla insanını koruma altına alma, sonra bakanlık kurdum, hakkını ben savunmak için mücadele ediyorum de. Şhow yap. Benim hakkımı siyasi korumasın, emirlerle anlık mudehalelerle bakan korumasın. Çıkart kanunu, çıkart global uluslararası istanbul anlaşmasını. Beni kanun korusun kanun. hukumerler gidici, kanunlar baki , kalıcı... Hİç beğenmedim ve gereksiz buldum. aile bakanlığı felan 2 ye ayrıldı. İstanbul anlaşması red edilince, açığı ve avrupa devletlerinin baskısını görduler. Bakanlık kurduk diyip baskıya cevap veriyorlar. ne gerek vardı ? at imza sözleşmeye olsun bitsin.

  • Uğur21 Nisan 2021 08:29

    Bir bakan maaşı daha cebimizden çıkacak

  • Bekleti21 Nisan 2021 08:10

    Ekonomi bakanı Mehmet Şimşek maliye bakanı ali Babacan ticaret bakanı Kemal Dervişti şaka gibi oldu

  • Hehe21 Nisan 2021 08:09

    Bu resmi gazete niye hep gece cikiyor anlamaiyorun gece daha mi az elektrik yakiyor acaba gece gunduz tarifesi felan var herhalde

  • burhan keskin 21 Nisan 2021 07:46

    Anlamadık valla bakan olan hep avukat ekonomist teknik adam yok

  • Özel Sandık Emeklisi21 Nisan 2021 06:28

    ÖZEL SANDIK EMEKLİLERİ "BAYRAM İKRAMİYESİ" bekliyor Sayın Bilgin. Lütfen Sesimizi Duyun...

  • emekci21 Nisan 2021 05:09

    Akp 20 yılda başıörtülü bakan yetiştirmeyi başaramadı. resmen fiyasko

  • mesut kaya21 Nisan 2021 10:28

    Bakanlığı başörtüsü yapmayacak, vicdanlı vatanı milletini seven insan yapacak. aile bakanları başörtülü KADEMden çıkıyor. Ülkede kadın hakkı diye diye erkeğin ırzına geçildi aile kalmadı.

  • Bunlar Laf21 Nisan 2021 09:40

    Bakanlar başörtülü olsa irtica hortladı diye yaygara yaparsınız. Sizin niyetiniz bağcıyı dövmek.

  • AHMET21 Nisan 2021 01:59

    sayın CUMHUR BAŞKANIM TARIM ORMAN BAKANLIGINDA AYIRIN  CÜNKÜ TARIMA AGIRLIK VERİEMİYOR

  • Hehe21 Nisan 2021 08:11

    Sadece ayirmakla Olmaz ayirsinlar sonra ayni adami hem tarim hem orman bakani uapsinlar 2x maas wuuu super

  • Berber Bekri 21 Nisan 2021 04:24

    Aynen üçe ayrılmalı 1 Tarım 2 Orman 3 Bakanlık süper olur