E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTepki yükselişinin gün içinde devam etmesi bekleniyor---

Tepki yükselişinin gün içinde devam etmesi bekleniyor

Tepki yükselişinin gün içinde devam etmesi bekleniyor
27 Nisan 2021 - 09:33 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne pozitif eğilimle başlaması bekleniyor

Geçen haftaki güçlü satışlar sonrası güne satıcılı bir başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde artan tepki alımlarıyla günü %2,14 yükselişle 1.374,00’den tamamladı. ABD başkanı Biden’in 1915 olaylarına yönelik açıklamaları sonrası piyasaların kapalı olduğu dönemde yükselen TL’nin değer kayıplarının bir kısmını geri alması ve piyasa üzerindeki halka arz baskısının hafiflemesi, BIST’in günü güçlü tepki yükselişiyle kapatmasına neden oldu. Bankacılık endeksi negatif ayrışarak günü %0,70 yükselişle kapattı. Yurtiçinde vaka sayılarının yükse k seyrini devam ettirmesi nedeniyle 29 Nisan – 17 Mayıs arasını kapsayan tam kapanma tedbirleri açıklandı. Tedbirlerin kısa süreli olması nedeniyle piyasa üzerindeki etkisinin sınırlı olması beklenmektedir. Yapılan son açıklamalardan sonra kısa vadede TL varlıkların seyri konusunda ABD ile ilişkiler önemli olacaktır. Global risk alma iştahında büyük bir bozulma yaşanmadıkça BIST’in değerleme olarak makul seviyelerde olması ve bilanço beklentisi güçlü olan hisselere yönelik alımlarla endekste tepki yükselişinin devam etmesi beklenmektedir. Ancak tepki alımlarının güçlenmesi için kurlarda ve tahvil faizlerinde düşüşler yaşanması gerekiyor. Aksi durumda tepki yükselişlerinin satış fırsatı olarak kullanılması beklenmektedir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadelileri hafif negatif seyri izlerken, Asya borsalarında negatif ağırlıklı karışık bir seyir var. Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması ve düşük momentumla da olsa tepki yükselişini gün içinde devam ettirmesi beklenmektedir.
Dün 8,2864-8,3047 bandında işlem gören USD/TRY paritesi gün sonunu, önceki gün sonuna göre %0,10 oranında değer kaybederek 8,2891 seviyesinden tamamladı. Sepet bazında ise Lira %0,25 oranında değer yitirdi. Borçlanma araçları piyasasında %18,71-% 18,76 seviyeleri arasında dar bir bantta hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 15 baz puan artışla günü, %18,74 seviyesinden tamamladı.

Yurt İçi Gündem:

İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), bir önceki aya göre 1,2 puan artarak yüzde 75,9 seviyesinde gerçekleşmiştir. Mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı (KKO-MA), bir önceki aya göre 0,6 puan artarak yüzde 76,2 seviyesinde gerçekleşmiştir.

2021 yılı Nisan ayında reel kesim güven endeksi, bir önceki aya göre 0,2 puan artarak 111,0 seviyesinde gerçekleşmiştir. Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki toplam sipariş miktarı, sabit sermaye yatırım harcaması, gelecek üç aydaki toplam istihdam, mevcut toplam sipariş miktarı ve mevcut mamul mal stokuna ilişkin değerlendirmeler endeksi artış yönünde etkilerken, gelecek üç aydaki ihracat sipariş miktarı, gelecek üç aydaki üretim hacmi ve genel gidişata ilişkin değerlendirmeler endeksi azalış yönünde etkilemiştir. Mevsimsellikten arındırılmış reel ke sim güven endeksi (RKGE-MA) bir önceki aya göre 2,8 puan azalarak 107,4 seviyesinde gerçekleşmiştir. Beklentilere paralel gerileyen arındırılmış güven endeksi verilerine karşın kapasite kullanım oranındaki toparlanma, üretim faaliyetlerinin ekonomideki kısmi kapanmaya rağmen güçlü şekilde devam ettiğine işaret ediyor. Hem sanayi üretim endeksi hem de büyüme verisi için olumlu bir sinyal olarak değerlendiriyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)