E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTEMSA'da sorunlar ne olacak?---

TEMSA'da sorunlar ne olacak?

TEMSA'da sorunlar ne olacak?
20 Aralık 2019 - 15:59 borsagundem.com

Türkiye'nin köklü firmaları arasında yer alan TEMSA şu sıralar zor günler yaşıyor. Binlerce kişinin çalıştığı firmada bundan sonra nasıl bir yol izleneceği ise merak konusu oldu

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç TEMSA'nın faaliyetlerini durdurmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kıvanç sürecin kendilerini derinden sarstığını ifade etti.

Adana’da belediye ve odalar adına hazırlanan ortak açıklamayı okuyan Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, sadece Adana'nın değil, Türkiye'nin önde gelen markalarından biri olan TEMSA'nın son dönemde karşı karşıya kaldığı sorunlar nedeniyle toplandıklarını vurguladı.

''TEMSA’nın içinde bulunduğu durum kabul edilemez'' 

TEMSA'nın son dönemde karşı karşıya kaldığı sürecin kendilerini derinden sarstığını ifade eden Kıvanç, “ABD’de ilk 4'te, Avrupa'da ilk 8'de yer alan, sadece Adana’nın değil Türkiye'nin önemli bir değeri olan TEMSA'nın içinde bulunduğu durumun kabul edilemeyeceğini” belirtti.

15 bin kişinin evine ekmek götürülmesine vesile 

TEMSA’nın yılda 11 bin 500 araç üreten, 66 ülkeye tamamen Türk mühendislerinin tasarımı otobüsler ihraç eden, elektrikli otobüste dünyada önde gelen üreticilerden biri konumunda bulunduğunu ifade eden Kıvanç, şunları kaydetti:

“TEMSA, yerli otomobilin konuşulduğu dönemde, Türkiye'de otomotiv alanında sahip olduğumuz en önemli ve milli değerlerden biridir. TEMSA, yine kendi Ar-Ge birimleri tarafından yüzde 100 yerli olarak gerçekleştirilen, yüksek teknoloji ürünü elektrikli otobüsü ile dünyada ses getirmiş ve ABD'de Silikon Vadisinde elektrikli otobüsleriyle hizmet vermeyi başarmıştır. 2018 yılında gerçekleştirdiği 125 milyon dolar ihracatıyla Türkiye'nin en büyük 123. ihracatçı şirketi olarak ülkemizin ve bölgemizin istihdam gücünü artırmış ve cari açığın kapatılmasına da önemli katkı sağlamıştır.”

''Bir an önce yeniden üretim''
 
TEMSA’nın Adana ve Türkiye'nin diğer şehirlerindeki tedarikçileriyle birlikte yaklaşık 15 bin kişinin evine ekmek götürmesine vesile olduğunu belirten Kıvanç, şöyle devam etti:  “TEMSA içinde bulunduğu sıkıntılı süreci atlatarak bir an önce yeniden üretime devam etmesi gerekiyor.

Süreçte hangi hatalar yapılmış olursa olsun, önümüzdeki dönemde ilgili tüm tarafların, TEMSA'nın çalışması noktasında gereken özveriyi göstermesi bölgemiz ve ülkemizin ekonomik menfaatleri açısından önemli bir gerekliliktir.

Ne olmuştu?

Satışının ardından üretimini 2 hafta durduran TEMSA daha sonra resmi açıklamalarda bulunmuştu. Şirket açıklamasında, “Bankaların kredilerini vadesinden önce, erken çağırması ve uygulanan hacizler nedeni ile şirketimiz faaliyetlerini mecburen durdurmak zorunda kalmıştır.” ifadelerini kullanmıştı. 

TEMSA’dan resmi ‘haciz’ açıklaması

 

TEMSA'nın üretime ara vermesi Meclis gündeminde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cengiz ertürk 21 Aralık 2019 20:28

    devlet yadım etmeli böyle bir bir kurulus kanıp geri dondurulmezse yazık olur bunca yapılan yatırıma burda bir konu daha var bu şırketin müdürleri biraz israfı kısıtlamaları gerekıyordu

  • Mehmet yuksrl21 Aralık 2019 16:25

    Bence Temsa otobüslerinin Avrupa'dan büyük bir atılım yapması (özellikle ucuz maliyet) diğer rakip sirketlerininKurgulanmış bir tuzağı bence binlerce aile ekmek yiyor elli yıllık bir firma devletin böyle büyük şirketleri koruma altına almalı yerli oto yaperken eldeki var olana sahip cikilmassa bu devletin ayıbıdır ben şahsen kırk yıldır belcikadan yazıyorum yirmi yillikta otobüs soforuyum Temsa adı yurt dışından TC yi temsil ediyor

  • Osman akçar21 Aralık 2019 14:09

    Yerli ve milli gururumuz temsanin yaşatılması bu durumdan çok rahatsız olduk ben temsanin ürettiği otobüslerden 7 tane aldım param ülkemde kaldı yetkililer el atsınlar çok rica ediyoruz

  • Hakkı ak düzce 21 Aralık 2019 10:20

    Bu firma kapatılmamalı devlet simit sararına yadım ediyorsa burayada yardımcı olabilirTemsada çalışan evine ekmek götürüyor sayıp çıkılmalı ben bir vatandaş olarak yadımcı olunmasını isterim

  • M. Duran Çoköz. 21 Aralık 2019 07:56

    Yazıklar olsun bir simit sarayı kadar değeri yokmuydu temsanin.Adananin ve turkiyenin gururu idi kurtulması ve yeniden faliyete geçmesi çokmu zordu ben bir emekçi olarak tamdanım yenide faliyete geçmesinden yanayım sebebi ne olursa olsun tekrar yapılandırma yapıp burada çalışan emekçilerin evlerine ekmek götürmeleri gerekir arabamızın gururun ve turkiyenin onurunu ayaklar altına atmayalım dünyaya rezil olmayalım bir otobüs fabrikasını bile beceremeyen yarın yeni hibrit taksileri nasıl yapacaklar acaba bu ne kadar sürecek kapanması demiyeceklermi.LUTFEN SANAYII BAKANIMIZ.VE TURKIYEMIZIN GELECEGE TASIYAN BAŞKANIMIZ BIR COZUM BULSUN ..Bir hatam olduysa af ola .m.du

  • KARADAYI21 Aralık 2019 00:36

    RİVAYETE GÖRE BMC İLE GÖRÜŞÜLÜYOR... ORTAK OLABİLİR...

  • HÜLYA ÇİFTCİ20 Aralık 2019 22:21

    sabancıya ait hiç bir hisse senedini borsadan almam çünkü iki senedir afyon cimantoyu yüksekten kitlediler bana daha zararımı doğrultamadım.maliyet 9 TL arkadaşlar.

  • Şahin kus20 Aralık 2019 20:47

    Var olanları koruyamiyoruz,yeni arabalar peşinde kosuyoruz

  • Bekir20 Aralık 2019 20:41

    Temsa kalmadı sorun da yok. Bize Tata ya binmek yakışır. Cenaze arabaları da merso olmalı. Vesselam

  • Volkan20 Aralık 2019 17:54

    Görüntü birileri Sabancı'ya sen bu işden çık başka şeyler ile uğraş dedi. Türkiye'de global M.A.N ve Mercedes Benz var (Neoplan, Setra, Scania vs de bu markaların).  İkisi de Alman firması, Siemens de geliyor ve hızlı tren, tramvay vs işinde. Alan adamın cebinden para çıkmamış, haciz etsen de ekonomik bütünlük bozulmuş olur eline de para geçmez. Bir an önce var olan iş gücü ve know how bozulmadan birieri almalı. Otobüs işi Türkiye'nin mukayeseli üstünlüğü olan ender alanlardan biri.

  • doğru20 Aralık 2019 16:39

    akp li chp li ve diğer partilere mensup bu ülkenin belediyeleri yabancı ülkelerin otobüslerini alacaklarına yerli üretim alsalar bu ve bunun gibi firmalar zor duruma düşmez, yerlilik millilik ulusalcılık lafla değil icraatla olur...

  • Bika20 Aralık 2019 16:14

    Ziraat simitçilik yapacağına japon motorlu yerli ve milli Temsa'ya 500 milyon dolar koysun.