E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCapital Economics'ten TCMB faiz tahmini---

Capital Economics'ten TCMB faiz tahmini

Capital Economics'ten TCMB faiz tahmini
29 Şubat 2024 - 12:29 borsagundem.com

Capital Economist, yıl sonu enflasyon hedefine ulaşılması için politika faizinin yüzde 45 seviyesinde kalması gerektiğini öngörüyor

Capital Economics, Türkiye'de yıl sonunda enflasyonun şu an bulunan yüzde 65 seviyesinden yüzde 36'ya gelmesinin mümkün olduğunu, ancak buna ulaşmak için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın(TCMB) yılın kalan bölümünde mevcuz yüzde 45 faiz oranını koruması gerektiğini bildirdi.

Capital Economics'in gelişmekte olan piyasa ekonomisti Liam Peach, sıcak ekonominin fiyatları artırması nedeniyle Türkiye'de faiz oranlarının yılın büyük bölümünde yüksek kalması gerekeceğini söyledi.

Peach konuyu değerlendirdiği bir notunda, ekonominin 2023'ün son aylarında, sıkı para politikasına ve soğuk kredi koşullarına rağmen hane halkı tüketiminin güçlü kalması nedeniyle beklenenden fazla, dönemsel olarak yüzde 1 artış kaydettiğini yazdı.

TÜİK, Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış GSYH zincirlenmiş hacim endeksinin, son çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 1 arttığını açıkladı.

Peach, "Hanehalkı tüketim büyümesindeki bu kadar keskin bir yeniden hızlanma hayal kırıklığı yaratıyor." dedi.

Ekonomist, güçlü harcama verilerinin talepte gevşeme umutlarına meydan okuduğuna dikkat çekti.

Merkez Bankası faizi sabit bıraktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)