E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTCMB'den bankalara uyarı mektubu---

TCMB'den bankalara uyarı mektubu

TCMB'den bankalara uyarı mektubu
31 Ekim 2022 - 22:37 borsagundem.com

TCMB Türkiye Bankalar Birliği'ne gönderdiği yazıda kredi kullandırılan müşterilere mevduat zorunluluğu gibi bazı uygulamalar konusunda uyarıda bulundu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bankalara bazı uygulamaları konusunda uyarıda bulundu. Belgede, kredi kullanımlarında mevduat zorunluluğu da olmak üzere bazı konularda uyarı yapıldı.

Bloomberg'de yer alan habere göre, TCMB'den gönderilen yazıda alınan makro ihtiyati tedbirlerin sektör tarafından uygulanma şeklinin TCMB müfettişleri tarafından yakından takip edildiği, bankalara mevcut politikaların etkinliği ve finansal sistemin sağlık işleyişi açısının öneminin hatırlatılmasında fayda görüldüğü belirtildi.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )01 Kasım 2022 07:29

    Piysada TL bollaşıyor. Hadd,nden fazla TL basıldı. o kadar ki, 75 milyar USD karşılığı sadece anlaşmadlı devletlere TL bastık... İnanılmaz büyük rakam deil mi ? ... Büyük bir takam olarak TL korumalı usd hesaplarda TL park ettirildi, karşılığında TL basarak faiz ödüyoruz... Sorun şu kim ne yapsın senin TL ni ? işte bu durumda bollaşan TL , ben basarım matbadan denilen TL birilerince tutulup pıyasadna çekilmeli... Bu işer ya sopa, ya havuç olayına dönüyor... ya faiz alırsın yada yapacaksın ulannn olmaya başladı... Bu basılan TL  ler talep bulmadığında, basıldığı kadar altın, usd, yabancı para piyasaya girmediğinde.... yerli üretimlerin kağıt vb ithal alındığında , özetle tl kullanılmadığı ve bol olduğunda bu ekonomi sürdürülmez... müdahaleci devlet adımları seçimlere doğru gözlenirse, olası yatırımlarda bazı sektorler HİÇ ÇEKİLMEZ olacak. Dikkat.

  • Mucise Reis : )01 Kasım 2022 09:34

    ABD para basıyor ama  big google, bir microsoft milyar usd trilyon usd para kullanıyor.. Senin hangi firman Tl yi milyarlrca milyonlarca TL para kullanıp, TL olarak ihracat yapıyorum diyor ? Petrol bile araplarca usd olarak kullanılıyor... Tayfun kardeş. Dünyada TL kullanılsa, zaten bol bol basarsın.. ama kimse kullanmıyor.. kimseye tl mal ihracat edemıyoruz ki..

  • tayfun demirci01 Kasım 2022 09:19

    Abd de yıllardır basiyor parayi

  • He01 Kasım 2022 06:19

    Her hafta bir yazı bir başka zımbırtı bankaları yeni keşfettiniz galiba senelerdir yoklardı sahi yenimi kuruldu bunlar?

  • ne demişler01 Kasım 2022 05:59

    ne demiş....hisselerinize sahip çıkın ... rekor kıran bilançolarınıza rağmen hala vatandaş magdur oluyor mu demişler ?

  • ANALİST31 Ekim 2022 23:07

    bu baskı ne kadar devam edecek hep beraber göreceğiz

  • ase5301 Kasım 2022 00:16

    baskı yapmasa bankalar milletin içinden gecmişti. ne finans bilirsin ne bankacılık sırf muhalif olsun diye yazıyorsun. sahtekarlık yapmayın diyor bankalara çikmiş baski diyor