E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'TCMB yarın bir acil toplantı yapacak'---

'TCMB yarın bir acil toplantı yapacak'

'TCMB yarın bir acil toplantı yapacak'
27 Ocak 2014 - 15:57 borsagundem.com

Goldman Sachs, TCMB'nin yarın yapılacak olan acil PPK toplantısına ilişkin bir değerlendirme notu yayınladı

Goldman Sachs, Merkez Bankası'nın yarın yapılacak olan acil PPK toplantısına ilişkin bir değerlendirme  de bulundu ve TCMB'nin TL'ye istikrar kazandırmak ve enflasyon beklentilerini çapalamak adına ek sıkılaştırma önlemleri almasını beklediğini dile getirdi. Goldman'ın raporunda şöyle denildi; TCMB yarın  acil bir PPK toplantısı yapacağını açıkladı. PPK kararları gece yarısı açıklanacak. Bu bizim TCMB'nin TL'ye istikrar getirmek ve bozulmakta olan enflasyon beklentilerini çapalamak adına politikalarında ek sıkılaştırmalara gideceği yönündeki beklentilerimizle uyumlu bir karar aldı. TCMB'nin elindeki kartları nasıl oynayacağı henüz net değil. Bizim en iyi tahminimiz yarın PPK toplantısında kesin ve net bir sıkılaştırma döneminin başlayacağı yönünde oluşuyor.
 
Bizim yıl sonu için beklentimiz her ne kadar yüzde 7.75 seviyesinde olan gecelik borç verme faizinin yüzde 10 seviyesine ulaşacağı yönünde olsa da TL'nin istikrarını korumak için ne denli bir artırıma ihtiyaç olduğu net değil. Türkiye'nin büyük dış dengesizlikleri, yüksek ve artmaya devam eden enflasyon ve TCMB'nin gerileyen güvenilirliği göz önünde bulundurulduğunda daha somut sıkılaştırma politikalarına ihtiyaç  olabilir. Bu meyanda PPK'da alınacak kararlar TCMB'nin tutarlılığı ve güvenilirliği konusunda çok önemli olacak.
 
Buna ek olarak TCMB piyasalardan TL'yi çekmek ve döviz likiditesi sağlamak için opsiyon katsayısında oynamalara gidebilir. Ayrıca ek sürprizler de PPK'nın gece yarısı  yapacağı açıklamada yer alabilir. FX takasa hatları ve diğer mekanizmalar ve geçici döviz likiditesi gibi konular ele alınabilir.
 
Sonuç olarak belirsiz kalan ve kesin olmayan politika işaretleri güvenin altına mayın döşeyebilir ve TL'yi kırılgan bırakabilir. Biz ayrıca sermaye kontrolünün bu kararlar arasında yer almayacağını
düşünüyoruz. Zira hükümet defalarca yatırım hesaplarının açıklığına bağlılığını sürdüreceğini belirti. Bu tip bir sermaye kontrolü ters etki yaparak portföy girişlerinde yavaşlamayı artırabilir. TCMB, yarın ayrıca bu yılın ilk çeyreğe ait enflasyon raporunu yayınlayacak. Raporun genel tonunun sahibi bir yapıda olması ve yüksek enflasyon bölgesi ile sıkılaştırma politikalarına işaret etmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kk 27 Ocak 2014 16:45

    Bekelntılerım. altbant oranını alt bı uste yukselt 4,5 bencmark haftalık 4,5 bı uste yukselt 6,75 6,75 pıyasa yapıclaırının oranını bı uste yukselt 9 9 eps ve dıger bankalrın borclanması bı uste yukselt 10,5(gec lıkıdıte penceresı oranı).geclıkıdıte de 12 falan olur.ortalama normal gunde bugunlerdekı ıhıtyacla 9,85 lere gelıyor.su ankı 10,30 1 aylık swap faızlerıyle uyumlu gorunuyor.Ama fx satısları bence bıtırcek ve bu bı ıse yaramayacak.