E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTCMB faizi sabit mi bırakmalı?---

TCMB faizi sabit mi bırakmalı?

TCMB faizi sabit mi bırakmalı?
03 Şubat 2021 - 13:43 borsagundem.com

Capital Economics raporunda, “Faiz yılın kalan bölümünde yüzde 17 düzeyinde kalmalı” öngörüsünde bulunuldu

Capital Economics tarafından hazırlanan raporda, TCMB faizinin yılın kalan bölümünde %17 düzeyinde kalması gerektiği savunuldu.

Kuruluşun kıdemli gelişen piyasalar analisti Tuvey, Ocak ayı enflasyon rakamlarının aylık ve yıllık bazda yükseliş gösterdiğini,  enflasyonda gelecek aylarda da bir miktar yükselişin mümkün olduğunu kaydetti.

Tuvey, TCMB'nin yılın kalan kısmında faiz değiştirmemesi ile TL'de yaşanabilecek güçlenmenin enflasyonda artışın sınırlanmasına katkı yapabileceğini de ifade etti.

Elvan: Hedeften uzaktayız!

Enflasyonda yükseliş ve Merkez’in hamleleri

TL’nin değerlenmesinde TCMB desteği

Dolarda önemli soru 'hangi vade?'

Yılın ilk enflasyonu beklentileri aştı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • muhalif03 Şubat 2021 17:19

    en az 25-26 olmalı ne sabiti?

  • Ekonomi03 Şubat 2021 14:26

    Tabi ekonomik olarak alınması gereken tedbirler bürokratların işi. Bir platformda Halkbankası için, tahtacının 5.40 a 1.145.545 satış koydugunu yazmış. Yani bedavadan mal veriyorum. Oraya çıkarırsa ben bu hisseyi dibine kadar satarım Tahsislide yaptım. Yatırımcıda umurumda değil. Bol bol hisseyi satıyorum mu demek istemiş. 8 yıldır düşüyor. Kulağı var duymuyor. Gözü var görmüyor. 😲 Şimdi ben bu tokadı, bize yapılan zulmü kabul edebilirmiyim. Siz kısada kazanabilirsiniz. Ama ben al-sat tahtayı bilmiyorum. 4. yılımdayım. Yerli milli bankamız en geride. Ben üzüntü duyuyorum. Siz kendinizi kandırın. Dış güçler demeye devam edin.

  • Mg03 Şubat 2021 14:21

    MB müthiş, doları 1’e kadar çeker aslında, ama sonra Almanlar kıskanır, yani işi zor, ÜFE 30’a TÜFE 15’e vurmuş hem de nasıl hesaplandığı bilinmeyen şekilde, sen oyna MB sen oyna!!!

  • Naim03 Şubat 2021 14:20

    En az yüzde 20 olmalı. Enflasyon çok yüksek olduğundan para değer kaybediyor. Maaşların alım gücün cumhuriyet tarihinin en kötüsü.

  • Rez03 Şubat 2021 14:12

    Devlet doviz rezervlerini yeterli düzeye getirmeyene kadar faizler de sabit kalamaz. Gerektiğinde çok daha da yükseltebilr gecici bir süre

  • Mer03 Şubat 2021 14:05

    MB kasayı dovizle doldurmak için gerekirse bir defaya mahsus şok bir yüksek faiz uygulayabilir. %20 veya üstü gibi. MN yeterli doviz rezervlerini biriktirdimi faiz enflasyona göre makul sevyelere getirir tekrar.