E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTatar: Erdoğan'ın KKTC'ye ziyareti dünyaya bir mesaj ---

Tatar: Erdoğan'ın KKTC'ye ziyareti dünyaya bir mesaj

Tatar: Erdoğan'ın KKTC'ye ziyareti dünyaya bir mesaj
11 Haziran 2023 - 08:32 borsagundem.com

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk ziyaretini KKTC’ye yapıyor olması bütün dünyaya da bu mesajı vermektedir, KKTC bir Türk devleti olarak ilelebet yaşayacaktır." dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk yurt dışı ziyaretini KKTC'ye yapacak olması hakkında değerlendirmede bulundu.

Tatar, bu ziyaretle dünyaya bir mesaj verileceğine işaret ederek şöyle konuştu:

"Türkiye diyor ki, bu devlete dikkat ediniz. Bu devleti yedirtmem. Hakkımız var hukuğumuz var. Oradaki bu Türk devleti meşrudur. Türkiye Cumhuriyeti’nin saygıdeğer cumhurbaşkanının ilk ziyaretini yine eskiden olduğu gibi KKTC’ye yapıyor olması bütün dünyaya da bu mesajı vermektedir, KKTC bir Türk devleti olarak ilelebet yaşayacaktır."

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kıbrıs’a çok büyük önem verdiğini "asrın projesi" ile KKTC’ye giden suyun mimarı olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

"Sayın Recep Tayyip Erdoğan Kıbrıs’ımıza çok önem vermiştir. Başbakanlığı döneminde su projesinin mimarıdır. Biz bu su projesinin hep hayalini görürdük çocukluğumuzda, 'nasıl olacak mümkün değil' denildi. Bu büyük bir proje büyük nimet ve bu aziz suyun buraya akmasıyla Kıbrıs’ın çehresi değişmiştir."

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC ile Türkiye ilişkilerinin yeni dönemde daha da ileri noktaya taşınacağını vurguladı.(TRT Haber)

Erdoğan'ın ilk yurtdışı ziyareti KKTC ve Azerbaycan'a

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BARIS11 Haziran 2023 13:08

    hiç bir faydanız yok devamlı para akıyor. iyi güzellemeler yapın, daha çok öv ki koltuğun sağlam olsun tabiki. 

  • Kerim11 Haziran 2023 13:37

    Sanki para akmayan yer yok insan kendi mülküne sahip cikar..zamaninda 1878de ingilizlere 99 ylligina kiralik teminat/ipotek olarak verilmis olan adanin biz sahiplerine iade etmeliler..göçmen sorunu örneği..kıbrısı ingilizler tertemiz birhalde bize teslim etmelidir