E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTarım dışı istihdama 1 kala---

Tarım dışı istihdama 1 kala

Tarım dışı istihdama 1 kala
06 Temmuz 2023 - 09:06 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor


Piyasalardaki ana gündem maddesi Fed tutanaklarıydı ve tutanaklarda 2 faiz artışına ve art arda olmasına yönelik ibareler gözlemledik. Bu durum risk iştahını kesti. Fed’in temmuz ayında %85 olasılıkla faiz artışına gideceği de fiyatlanıyor.

ABD endeksleri yataya yakın satıcılı konumda işlemlerini sonlandırdı. ABD vadelileri ise %0,30 civarında değer kaybıyla fiyatlanıyor.

Avrupa endekslerinde %1’e yakınsayan satışla seansı sonlandırdı. Çin’deki ekonomik aktivitenin gerilemesi ve enerji fiyatlarındaki düşüşler lüks tüketim ve enerji sektöründe satışlara sebep oldu. Bölgede PMI verilerinde geri çekilmeler yaşandı ve birleşik PMI 49,8 ile 6 ayın dibini test etti. Öte yandan üretici enflasyonu 2,5 yıldan sonra ilk kez geri çekilerek aylık bazda %1,9 daraldı.
Asya endekslerinde Hong Kong önderliğinde %3’e varan düşüşle fiyatlanıyor.

BIST100 Endeksi dünü 102.86 (% 1.71) puanlık yükseliş ile 6.106 seviyesinden ve 114.838 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da dalgalı seyirle birlikte yükseliş devam ediyor. Gün içinde gelen satışları piyasa karşıladı. Çıkışa rağmen bankacılık hisselerinin önemli bir kısmı günü düşüşle kapattı. İşlem hacmi son günlerin en yüksek seviyesine ulaştı. Döviz kurlarında çıkış trendin korunuyor.

Bugün ABD’den ADP tarım dışı istihdam ve Jolts verilerini takip edeceğiz. Yarın ise gündemimizde tarım dışı istihdam verisi olacak.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Bakırda 'güçlü dolar' baskısı

 

'Artık para politikasındaki “dönüş hızını” takip edeceğiz'

 

Fiyat hareketi güçlü hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)