E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Taner Yıldız Bağdat'ta---

​Taner Yıldız Bağdat'ta

​Taner Yıldız Bağdat'ta
01 Aralık 2013 - 19:27 borsagundem.com

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani ile görüşmek üzere Bağdat'a gitti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, havayoluyla Irak'ın başkenti Bağdat'a gitti. Taner Yıldız'ın Bağdat'a gittiği dakikalarda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile bir telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.

Diplomatik kaynaklar, Davutoğlu ve Hoşyar Zebari arasında, Türkiye-Irak ikili ilişkilerinin ele alındığını ve özellikle enerji alanındaki işbirliği konusunun değerlendirildiğini bildirdi.
Bu çerçevede, Bakan Davutoğlu'nun Bağdat ziyareti sırasında kararlaştırıldığı üzere Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın Iraklı muhataplarıyla bir araya gelerek konuyu bütün boyutlarıyla ele alması üzerinde mutabık kalındığı bildirildi.

50 milyon dolarlık piliç sınırda bekletiliyor
Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani'nin, Ankara ziyareti sırasında böyle bir anlaşmaya sıcak bakmadığını belirten ve bu konuda Türkiye'yi uyaran Merkezi Irak Hükümeti, Türkiye'den aldığı ürünleri sınır kapılarında bekletmeye ve almamaya başlamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)