E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTaliban yetkilisi: Demokratik sistem hiç olmayacak---

Taliban yetkilisi: Demokratik sistem hiç olmayacak

Taliban yetkilisi: Demokratik sistem hiç olmayacak
19 Ağustos 2021 - 11:31 borsagundem.com

Reuters'a konuşan bir grup Taliban yetkilisi, ülkedeki yeni yönetime ilişkin açıklamalarda bulundu. Taliban yetkili Haşimi, Afganistan'da demokratik bir sistem olmayacağını söyledi.

Reuters'a konuşan bir grup Taliban yetkilisi, ülkenin büyük ihtimalle Taliban konseyi tarafından yönetileceğini ve sistemin en tepesinde militan grubunun lideri Haibatullah Ahundzade'nin bulunmasının beklendiğini söyledi.

Taliban yetkilisi Waheedullah Haşimi, ülkede demokrasiyle yönetim ihtimali olmadığını belirterek, "Demokratik sistem hiç olmayacak çünkü ülkemizde bunun bir tabanı yok. Afganistan'da ne tür bir siyasal sistem uygulayacağımızı tartışmayacağız çünkü bu çok açık: şeriat" dedi.

 Haşimi, ülkedeki yönetim yapısının 1996 ile 2001 arasındaki dönemine benzeyeceğini ifade etti.

Öte yandan Reuters'ın bir Taliban yetkilisine dayandırdığı haberinde, "Yeni Afgan yönetiminde kadınlara danışılacak ve rol sunulacak" ifadeleri kullanıldı.

Taliban heyeti, Afgan siyasiler ile görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)19 Ağustos 2021 13:13

    Yakında bir sağ yada sol kolu olan veya sulaleden bir kişi, darbe yapar. Araplarda öyledir. bir kral var. kralın yegenı, dayı oğlu, baş danışmanı, yada bir askeri lider, abd, ingiliz, rus, çin vb duruma göre satın alınır, başa geç şunu bunu onu statuyu resmı devlet tanıma, maden çıkartma, askerı destek vb. anlaşılır darbe olur. bu işler hep sürer gider. bazı kişiler yabancı sermayenın sılahlı mılıtanı savunucusu olur, mademler çıkartılır. Halk fakır fukara işsiz cahil olur, Araplarda böyledir. Demokrasi araplara ters. Demokrasıde idam etmek zordur, ama dını sistemde, uyrdurulan bir yalan ile idam edılebilir. o bakımdan sömürülecek, halkı fakirlık cahillikle yaşacakdır Afganıstan haklarını savunmadı 75 bin militana 280 bın asker silah bıraktı kaçtı. halkda ortada kaldı. hak ettiler.

  • Bir yorum19 Ağustos 2021 13:07

    Tabi işinize nasıl gelirse öyle!  Kendiniz her haltı yersiniz halka nefes aldırmaz  zulüm edersiniz.  Üstelik bunu Allah adına yaptığınızı söylersiniz.  Allah  belki de sizin canınızı çok yakında alacak ve hesabınızı vereceksiniz.  Allah a şirk koşmanın merhametsiz davranmanın en önemlisi de  Allah ın adına İslam ı temsil  yetkisini  ve  şahsınızda tam bir yabani ve vahşi olarak  İslamı tanıttığınız gösterdiğiniz için  azaba hazır olun. 

  • MİSAFİRR19 Ağustos 2021 12:10

    eşkıya sürüsü ülkeyi ele geçirmiş, bunları bu ülkenin başına bela edenler asıl demokrasi istemeyenler.