E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTaksim bombacısı örgüte nasıl katıldığını anlattı---

Taksim bombacısı örgüte nasıl katıldığını anlattı

Taksim bombacısı örgüte nasıl katıldığını anlattı
17 Kasım 2022 - 16:13 borsagundem.com

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısını gerçekleştiren kadın terörist Ahlam Albashır, verdiği ifadede terör örgütü PKK/YPG üyesi erkek arkadaşı aracılığıyla örgütle tanıştığını anlattı.

İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin ölümüne, 81 kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırının faillerden biri olan Ahlam Albashır’ın polis sorgusu sürüyor. Terör eylemiyle bağlantılı olan ve Suriye’nin Azez kentinde yakalanan Hüsam A.’nın işlemleri devam ediyor.

Saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır'in (23) emniyette verdiği ifadede, terör örgütü ile erkek arkadaşı Ahmed A. aracılığıyla 2017 yılında tanıştığını belirterek, Ahmed A'nın, Cerablus’a gittiğini kendisinin de peşinden gittiğini söyledi. Albashır'in ifadesine örgüt beni içine çekmeye çalıştı, görevler teklif etti. Ahmed A.’nın izini kaybettim ama örgütle ilişkim kesilmedi. Onlar da beni bırakmadı şeklinde devam etti.

Atölye sahibinin örgütle bağlantısı tespit edildi

Bu arada, terörist Ahlam Albashır ile firari şüpheli Bilal H'nin birlikte kaldığı Esenler'deki atölyenin sahibi Ferhat H'nin de terör örgütü ile bağlantısı belirlendi.

Ferhat H'nin sosyal medya hesabından terör propagandası yaptığı, örgütün talimatı ile Ahlam Albashır ve Bilal H'yi evinde misafir ettiği öğrenildi.

48 kişi adliyeye sevk edildi

Polis, Ahlam Albashır’la birlikte saldırıya karıştığı tespit edilen 50 kişiyi daha gözaltına alındı. İki kişi emniyetteki ifadelerinin ardından serbest kalırken Albashır’in de aralarında bulunduğu 48 kişi bu sabah adliyeye sevk edildi.

Taksim bombacısı bankta neden bekledi? İşte ilk ifadesinden detaylar

 

İşte Taksim bombacısının ilk ifadesi

 

İstiklal Caddesi'nde patlama: 6 can kaybı, 81 yaralı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)