E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstiklal Caddesi'nde patlama: 6 can kaybı, 81 yaralı---

İstiklal Caddesi'nde patlama: 6 can kaybı, 81 yaralı

İstiklal Caddesi'nde patlama: 6 can kaybı, 81 yaralı
13 Kasım 2022 - 16:38 borsagundem.com

Güneşli bir hafta sonu geçiren İstanbul'un en kalabalık caddesi İstiklal'de meydana gelen patlamada 6 kişi hayatını kaybetti, 81 yaralı var


İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana geldi. Patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı bildirildi. 

Olay sonrası bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Emniyet güçleri bölgede güvenlik çemberi oluşturdu.

Patlamanın ardından polis ekipleri İstiklal Caddesi'ni boşaltılırken, Taksim Camisi de kapatıldı. Güvenlik amacıyla helikopterin de havadan denetim yaptığı görüldü.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı ilk paylaşımda can kaybı ve yaralıların olduğunu açıkladı. 

Oktay: 6 can kaybı, 81 yaralı var

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, patlamayla ilgili yaptığı açıklamada, 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 81 kişininde yaralandığını açıkladı.

Oktay ayrıca, "Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz" dedi.

"Terör kokusu var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kesin olarak bu terördür dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, valimin bize aktardığı ilk bilgi burada bir terör kokusu var." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Şu an itibarıyla ilk tespitler oradaki kaçışmalar vesaire falan, bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında." dedi.

Türk Kızılay'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda da "İstanbul'da meydana gelen patlamanın ardından civardaki hastanelere kan sevkiyatı yapılmıştır. Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır." denildi.

Yayın yasağı getirildi

Patlamayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatıldığını açıkladı. Olayla ilgili 5 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği belirtildi. Öte yandan İstanbul Sulh Ceza Hakimliğinin patlamayla ilgili yayın yasağı getirildiğini açıkladı. 

RTÜK: İstanbul'daki patlamayla ilgili "geçici yayın yasağı" getirildi

 

Erdoğan: Bu kalleş saldırının failleri ortaya çıkarılacak

 

Dünyadan Türkiye'ye taziye mesajları

 

Sosyal medyada patlama yoğunluğu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mevsim14 Kasım 2022 11:58

    Milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet,acılı ailelerine baş sağlığı diliyorum.

  • Ali Taş14 Kasım 2022 08:46

    Şehit olan vatandaşlarımıza Allahtan rahmet teröristleri besleyen ve patlatanlarada lanet dilerim

  • Akbük 14 Kasım 2022 08:29

    Yurt içinde ve yurt dışında sevinenlerin canı cehennem olsun

  • Mucise Reis ;(14 Kasım 2022 08:23

    Terör ve terör odakları ülkemizi bu tarz eylemler ile mağdur bırakmak istiyorlar. Ülke insanları olarak karşımızda olmayan düşmanlar ile yıllar yılı mücadele eden bir milletir. Millet olarak başaramayacağımız , aşamayacağımız bir eylem yok. Yapılanlar ülke insanlarını bölmek, parçalamak, ayrıştırmak ve birbirine düşürmek hedefindedir. Bu bilinci asla kaybetmiyoruz. Orada kanı akan bir insan için 85 milyon karşısında durmayı unutmuyoruz. Bu acıları engellemek için, resmi birimler, devlet stratejileri, bir sürü yabancı kontrolsüz kaçak göçmenler vb ülkemizde hedef olarak gösterilebilir. Yaşananların bedeli o kişiler değildir. Acımız büyük, acımızı paylaşıyoruz. Yaralılarımız var şifa diliyoruz. Sonrasında düzensiz göçmenler, yabancı akınları vb alanda devlet programının gözden geçirilmesini ivaedi olarak bekliyoruz. 

  • Ali13 Kasım 2022 22:36

    Bu ülkede teröristlerin ailesi 3.derece akrabaları dahi cezalandırılmalı kimse suç şahsi dir masalı okumasın.

  • Yapmacık taziye 13 Kasım 2022 22:09

    Turizmdeki rekor batmıştı bir yerlerine. Terör destekçileri bir de taziye mesajı yayınlıyorlar. Kınamayla taziye mesajı ile samimi olunmuyor

  • yorum 13 Kasım 2022 21:24

    idam olmadan olmuyor 

  • x14 Kasım 2022 10:47

    Dogru soyluyorsun

  • Mucise Reis ;(14 Kasım 2022 08:27

    Kimler, kimleri idam edecek ? bunu düşündün mü? İran da idam var mesela, sokakda ki halk terörist ve idam edilecek. saray ülke yönetimin başındakiler haklı olduğu için... İdam ama kime idam ? ...Gerçek suçlular ve maşa kullananlar gün yüzüne çıksın demek, alakasız insanların idam edilsin diye milletçe düşmanlaştırmak zamanı değil. Ülke bırakın da acısını yaşasın. Sonra bu acılar nasıl engellenebilir olmadan, onun hesapları yapılsın.

  • Ali Taş13 Kasım 2022 21:06

    Bu olayda kimin parmağı varsa Allah belasını versin Terörle mücadelemize destek vermeyen hatta köstek olan partilerin aldıkları maaşlar paralar nevarsa haram zıkkım olsun

  • Mucise Reis ;(14 Kasım 2022 08:24

    Hangi partimiş o bomba patlatan ?. o parti ile hangi partiler görüşmüş? söyle de bilelim. O parti kapansın terör olayları bitecek mi?  yani hangi mantık ile yazdın buyur söyle bizlere.. Devlet senin bildiklerini bilmediği için mi resmi işlem başlatmıyor ? esktra bilgilerin varsa buyur git savcılara .Yazıyorsun ama boş yazıyorsun.