E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTaksim bombacısı bankta neden bekledi? İşte ilk ifadesinden detaylar---

Taksim bombacısı bankta neden bekledi? İşte ilk ifadesinden detaylar

Taksim bombacısı bankta neden bekledi? İşte ilk ifadesinden detaylar
16 Kasım 2022 - 19:32 borsagundem.com

Bankta neden 40 dakika bekledi, talimatı kimden aldı? İşte Taksim bombacısının ilk ifadesinden detaylar

Taksim'de düzenlediği bombalı saldırıda 6 kişinin ölmesine, 81 kişinin de yaralanmasına neden olan terörist Ahlam Albashir'in ilk ifadesine ilişkin detaylar ortaya çıktı. Terörist, bankta neden 40 dakika kaldığını da sorgusunda itiraf etti. Albashir, 40 dakika boyunca örgütün sözde üst düzey sorumlusu "Hacı" kod adlı teröristten talimat beklediğini ve talimatı almasının ardından kaçtığını belirtti.

İstanbul'da pazar günü İstiklal Caddesi'ne düzenlenen bombalı saldırıda 6 vatandaşımız hayatını kaybederken, 81 vatandaşımız da yaralandı. Olayın ardından İstanbul polisi tarafından gerçekleştirilen baskında bombayı banka bıraktığı tespit edilen Suriye uyruklu Ahlam Albashir kıskıvrak yakalandı. Yakalanmasıyla birliktekadın terörist Ahlam Albashir'in (23) saldırıyı nasıl gerçekleştirdiği de ortaya çıktı.

Saat 15.17'de Taksim Meydanı'nda yürüyen ve İstiklal Caddesi'ne giriş yapan terörist Ahlam Albashir, saat 15.30'da İstiklal Caddesi'nde patlamanın yaşandığı banka oturdu. 40 dakika boyunca bankta oturarak vakit geçirdi.

Bankta neden 40 dakika bekledi, talimatı kimden aldı? İşte Taksim bombacısının ilk ifadesi

PKK militanı Ahlam Albashir ile birlikte hareket eden başka bir örgüt üyesi, Ahlam Albashir'in bankta otururken fotoğraflarını çekti ve hemen Ahlam Albashir ile firari Bilal Hassan'ın İstanbul'a gelişini sağlayan ve Ayn El Arab'tan saldırının talimatını veren "Hacı" kod adlı kişiye gönderdi.

Bankta neden 40 dakika bekledi, talimatı kimden aldı? İşte Taksim bombacısının ilk ifadesi

Kadın terörist Ahlam Albashir talimatı bekledi. Fotoğrafları inceleyen "Hacı" kod adlı terör örgütü PKK'nın sözde sorumlusu talimatı verince kadın terörist Ahlam Albashir bombayı banka bıraktı ve kaçtı. Resmi ifadesine bugün başlanması planlanan ve yakalandıktan sonra kendisiyle yapılan ön mülakatta yaşananları bu şekilde anlatan kadın terörist Ahlam Albashir'in o mülakatta "Talimat gelince bombayı bırakıp kaçtım" dediği bilgisi verildi.

Polisin olaydan sonra bilgi sahibi olmak için yaptığı mülakatta Albashır'ın, "Bombalı eylem talimatını 'Hacı' kod adlı terörist verdi. Ben bankta otururken başka bir örgüt üyesi fotoğrafımı çekti. Hacı isimli terörist kalabalığa baktı ve patlat talimatı verdi. Ben de o talimatın ardından banktan kalktım ve bombayı patlattım" dediği ortaya çıktı. Albashır'ın resmi ifadesine ise dün akşam saatlerinde başlandığı öğrenildi.

Bankta neden 40 dakika bekledi, talimatı kimden aldı? İşte Taksim bombacısının ilk ifadesi

PKK'nın sözde sorumlularının yazışmalarında kadın bombacıyı Taksim'den kaçıran Ammar Jarkas'a, "Bilal Hassan bizim için önemli. Mutlaka Bulgaristan'a geçsin. Kızın ise Yunanistan'a geçmesini sağlayın. Geçirilemiyorsa da kafasına kurşun sıkarak olduğu yerde infaz edin" şeklinde talimat verildiği öne sürüldü.

Tespit edilen yazışmalardaki plana göre; Bilal tarafından Edirne üzerinden PKK'nın Yunanistan'daki Lavrion Kampı'na kaçırılacak olan Albashir burada infaz edilecekti.

Alçak saldırıdan yeni görüntüler! İşte bombayı bıraktığı an

 

İşte Taksim bombacısının ilk ifadesi

 

Soylu: Taksim'de bombayı bırakan kişi gözaltına alındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pala26 Nisan 2024 15:01

    Hepsi malum partili. Aqp kapatilmali

  • Mucise Reis : )17 Kasım 2022 09:33

    Peki olay sonrası öyle bir günde etrafda 1 uniformalı güvenlik memuru görmemek ? onlarca kayıt video izledik, tv ler, internet vb. İstanbul 'un kalbi deniyor.. ne trafik, ne yunus, nede görev alan üniformalı devriye atan bir memur... Hiç bir videoda göremedim... Buda ilginç geldi. Belkide devriye atan caydırısı unsur polis memurlarımız olmalı. ? bu bir eksiklik olabilir mi? Radar yazısı yollarda hızları yavaşlatıyor, belki devriye atan bisikletli, atlı, yunuslar, yürüyen memurlar vb olabilir...

  • Mucise Reis : )17 Kasım 2022 08:14

    ADamlar 52 kişi göz altına alındı... yanı bu  bombayı çanta ile alan, banka bırakıp kaçan katil sadece taşımacı, çantacı oldu. Ama asıl kadroları bir çok evde 52 kişi olarak organize olmuş.... Hani yüzlerce bambalı eylem önlendi diyorlar ya, eee neden bu 52 kişiden 1 kişi göz altına alınıp yakalanamadı ? bu şema neden daha önce çözülemedi? başarı başarılar diyoruz ya, insanın aklınada geliyor kardeşim. onca eylen  olmadan engellenırken, 52 kişilik mafya terör çetesi neden fark edilip daha önce yok edilemedi, takip altına alınamadı ? kaç aydır bu örgut gurubu aktif çalışıyor ? yada yıllardır ? Bunların cevapları çok önemli. siyasetle işim yok, ben her siyasiye soruyorum.

  • Bir vatandaş olarak soruyorum16 Kasım 2022 21:33

    Gerilla kıyafeti ile ülkenin en işlek ve en çok korunan caddesinde bu kadar rahat bir şekilde büyük bir terör eyleminin gerçekleştirilmesi ve çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybedip yaralanması ancak çok büyük bir gaflet sonucu olabilir. Peki bu büyük gafletin herhangi bir sorumlusu yok mu?

  • Volkan16 Kasım 2022 21:19

    Terörist eylemde ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dilerim. Kurtlar Vadisi, Teşkilat vs çok dizi ile bize işin aslı gösterilirken,  teröristlere de eğitildi ve yol yordam gösterilmiş oldu. Son talimatı veren acaba birileri ile pazarlık mı yaptı ya da daha başka yerden talimat mı aldı acaba. İz kaybettirmek için çok zincir kurmuşlardır.

  • fatih16 Kasım 2022 21:09

    ülke bunlara kaldı rezil ettiler güzelim memleketi şimdi temizlemek için uğraş dur .tiplerinden dahi iğreniyorum bunların..............

  • Türk Mücahid 17 Kasım 2022 08:02

    Senin gibi süzme oro.... çocuklarını da heykellerinizle ve teröristlerinizle bu topraklara gömmeye ant içmiş soylu neferleriz..Bize durmak yok yola devam, kıyamete kadar...

  • Turan16 Kasım 2022 20:03

    Bu ülkeyi bunlara kim teslim etti

  • pazarci16 Kasım 2022 19:42

    balcigi/batakligi temizlemeden/kurutmadan sinek surusu bitmez