E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSoylu: Taksim'de bombayı bırakan kişi gözaltına alındı---

Soylu: Taksim'de bombayı bırakan kişi gözaltına alındı

Soylu: Taksim'de bombayı bırakan kişi gözaltına alındı
14 Kasım 2022 - 08:37 borsagundem.com

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beyoğlu İstiklal Caddesi’ne bombayı bırakan kişinin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Soylu, patlamanın yaşandığı İstiklal Caddesi’nde açıklamalarda bulundu.

Soylu, Beyoğlu İstiklal Caddesi’ne bombayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını belirtti.

Eylemin gerçekleştiği andan itibaren İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile tüm birimlerin, kaynaklandığı yer, talimatın alındığı yer ve eylemi gerçekleştirenlerle ilgili çalışma yaptığını aktaran Soylu, şöyle devam etti:

“İlk değerlendirmelerden itibaren aynı iz üstündeyiz. Eylemin talimatının Kobani'den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Ve yine elbette ki bu olay hiç olmasaydı, hiç can kaybımız olmasaydı ama şu anda sınırın ötesinde binlerce kahramanımız, sınırın içerisinde dağlarda binlerce kahramanımız, şehirlerin içerisinde binlerce kahramanımız sadece terörü engellemekle mücadele ediyor. Biraz önce olayı yapan, bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ondan önce yaklaşık 21 kişi daha gözaltına alınmıştı.” 

İçişleri Bakanı Soylu, sözlerini şöyle tamamladı: “Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde, PKK/PYD terör örgütü. Ve tekrar söylüyorum. Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bize bu acıyı yaşatanların daha misli ve kat kat acıyı yaşayabilecekleri bir karşılığı yakın bir zamanda onlara göstereceğiz. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Mekanları cennet olsun. Ailelerinin, yakınlarının, dostlarının ve milletimizin başı sağ olsun.”

İstiklal Caddesi'nde patlama: 6 can kaybı, 81 yaralı

 

Erdoğan: Bu kalleş saldırının failleri ortaya çıkarılacak

 

Fuat Oktay: Hesabını soracağız

 

EGM: Provokatif paylaşım yapanlar tespit edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • pala14 Kasım 2022 12:23

    kadın askeri kıyafet ve botlarını siyah başörtüsü ile kamufle edip, istiklalin göbeğine bombayı koyabilmiş. keşke istihbarat biraz daha kaliteli insanlarla yapılsa

  • baran15 Kasım 2022 11:40

    Hayvanat duygu sömürüsü yapma!  Terörist borazancılığı yapıp başın sağolsun demek senin gibi kahpelere mahsustur. Senin gibi itleri susturana kadar duygusallık yok hüzün yok.

  • Mucise Reis : )14 Kasım 2022 18:38

    Baran a akın. Milletin başı sağolsun mesajı yok..varsa yoksa parti finoluğu... Bugun pari delikanlı ol Çanakkalede deden varmıdı bilmem, ama tarih kitaplarında Çanakkalede nasıl davrandı ise insanlar öyle davran 5 dk ... omurgan varsa hala dik dur... Kendi 15 temmuz döneği, önünme gelene çamur ata ata kendini aklama derdinde.... Etiketin ortada barkotun ortada Saklanamazsın kaçamazsın devletten baran efendi. insan taklidi yapda insan sansınlar artık

  • baran14 Kasım 2022 17:11

    Onların kalitesinden kuşkum yok ta senin kaiten çürük!  Gebertilen teröristlere bayağı üzülmüş gibisin. 

  • Muhammet 14 Kasım 2022 13:36

    Sen yakalananlar dan haberin yok heralde. Allah onlara güç kuvvet versin

  • Mucise Reis ;(14 Kasım 2022 11:39

    Kadının kıyafete bakın ne yazıyor..  mesaj mıdır bu ? bence  Terörist diye yazı yazmalı kıyafetınde öyle servis edilmeli. Aşağılayıcı bir kıyafet yada yazısı olmalı.... Yada Türkiye cumhuriyeti Teröristi diye bir yazı .. rezil olsun o kıyafet sosyal medyada yayıldıkça.. Bebek katili terristleri yazısı yada. ne istediniz o minik Melekten ? Melek geldi, yaşayadaman Melek olup gitti kızcağızımız ... Bizim milletin gözlerini yaşartıyor şerefsizler... Cezaları bulacaksınız tek tek . Üst kadroya operasyon bekliyorum. Madem öyle, işte böyle operasyonu... bu emri verrenler kaçak yaşlamaktan ölüm korkusundan psikolojileri bozulsun... Öyle bir şey bekliyorum en tepe kadrolara bugunden itibaren...ırakda, suriyede vb. tepe kadro imhası şarttır...

  • MELAHAT İZMİRLİ14 Kasım 2022 11:31

    İktidar değişir ise hükümetin gizli ortağı bastırıp bunların sebest bırakılmayacağının güvencesini halka kim verecek.

  • pala14 Kasım 2022 12:24

    öcalanı besleyenlere sor

  • ALİ KODUŞ14 Kasım 2022 10:55

    Bence hapiste yatırılmamalıdır son bilgiler alınılcaya kadar alınmalı yavaş yavaş gebertilmelidir.

  • Mucise Reis : (14 Kasım 2022 09:03

    Büyük bir süpürme operasyonu. Yada aralıksız biçimde mit operasyonları iha sihalar üst ve tepe kadroya esktra erkene alınan operasyonlar...Bu tarz olayları emir komuta verenlerin nefes almayacağı dünyaya ve terör gruplarına görsel olarak bu dünyada sunulmalı ki, olay diğer dünyaya havale edilmemeli. Türk Milleti bunu yapacak güç ve kudrette,  milletin ordusuna desteği tam dır. Birde önüne gelenın göremeeği sınırlar lütfen. sınırlara duvar ördük, içeri giren dışarı çıkmasın diye mi ? ..dışarıdan gelişler engellensin diye mi? bu konuda önemlidir. Yıllardır önemli ama malesef ciddiye alınmıyor. Fakat bu tarz olaylarda akıllara ilk gelen konu oluyor. Milletin birlik beraberliği için bu konu ileride büyük kıvılcımlarla iç kargaşa yapabilir. Çok önemli bir konu olduğunu bu olayda bir kez daha anladık. milletin sinir ucu bu konu , bu olay yumuşak ipin ucu gibimiş yine gördüm şahsen. DİKAT diyoruz o bakımdan