E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinTabloya 1.6 milyon TL verdi---

Tabloya 1.6 milyon TL verdi

Tabloya 1.6 milyon TL verdi
09 Ekim 2013 - 08:31 borsagundem.com

‘Avluda Kadınlar’ adlı nü tablosunu 1 milyon 600 bin TL’ye Demet Sabancı Çetindoğan ve eşi Cengiz Çetindoğan’ın aldığı ortaya çıktı

Son halife Abdülmecid Efendi’nin ‘Avluda Kadınlar’ adlı nü tablosunu 1 milyon 600 bin TL’ye Demet Sabancı Çetindoğan ve eşi Cengiz Çetindoğan’ın aldığı ortaya çıktı. Tablo çiftin Haliç’te açacağı müzenin en değerli parçası olacak.
HALİFE Abdülmecid Efendi’nin 31 yaşında yaptığı, bugüne kadar nerede olduğu bilinmeyen ve birçok makale ile röportaja konu olan ‘Avluda Kadınlar’ tablosu, Alif Art Antikacılık AŞ’nin geçen pazar günü Ortaköy’deki Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleştirilen müzayedesinde 1 milyon 600 bin liraya satın alınmıştı. Müzayedeye telefonla katılan ve ismini gizleyen alıcının Demet Sabancı Çetindoğan’ın eşi Cengiz Çetindoğan olduğu ortaya çıktı.
Çetindoğan Ailesi eski Türkçe imzalı, hicri 1315 (M. 1899) tarihli, tuval üzerine yağlıboya ve 117x177 cm ebatlarındaki ‘Avluda Kadınlar’ için 1 milyon 600 bin lira ödedi.
Çetindoğan çifti çok bilinçli birer sanat koleksiyoneri.. 1000 parçayı aştığı söylenen koleksiyonlarında Şeker Ahmet Paşa, Hüseyin Zekai Paşa, Osman Nuri Paşa, Nazmi Ziya, Avni Lifij, Namık İsmail, İbrahim Çallı gibi Türk resminin öncülerinin eserleri var. Çift belli bir büyüklüğe ulaşan koleksiyonlarını sanat severlerle buluşturmak için Haliç’te bir bina satın aldı. Mimarisi Iraklı mimar Zaha Hadid’e yaptırılacak müzenin 2014 sonu ya da 2015’in ilk aylarında açılması planlanıyor.
‘Avluda Kadınlar’ Çetindoğan çiftinde Demet Sabancı Çetindoğan “Bu müze, S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi’nden farklı olarak, başlangıçtan günümüze kadar Türk Resim Tarihi’nin sürecini gözler önüne serecek. Türkiye’deki en geniş kapsamlı koleksiyon müzesi olacaktır” diyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)