E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSürdürebilirlik fonları fon rekoru kırmaya devam ediyor---

Sürdürebilirlik fonları fon rekoru kırmaya devam ediyor

Sürdürebilirlik fonları fon rekoru kırmaya devam ediyor
01 Mayıs 2021 - 11:09 borsagundem.com

Wall Street’te 2 trilyon dolara yaklaşan sürdürülebilirlik odaklı fonlarla ESG’den daha sıcak bir alan yok

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Morningstar’ın Cuma günü yayınladığı bir rapora göre, sürdürülebilirlik odaklı fonlar ilk çeyrekte rekor fon girişi sağlayarak yönetimleri altındaki küresel varlıkları yaklaşık 2 trilyon dolara çıkardı.

Artış, sürdürüleblirlik odaklı yatırımının arkasındaki ivmenin veya çevresel, sosyal ve yönetişim faktörlerin dikkate alındığında vurguluyor. Bu tür fonlardaki varlıklar, ilk çeyreğin sonunda 1.984 trilyon dolara çıkmadan önce 2020′nin ikinci çeyreğinde 1 trilyon doları aşmıştı.

Küresel sürdürülebilir fonları, 2021′in ilk çeyreğinde, çeyreğe göre % 17 artışla 185,3 milyar dolarlık bir rekor kırdı. Genel olarak, bu fonlarındaki varlıklar, 2020′nin dördüncü çeyreğine kıyasla % 17,8 arttı.

Morningstar’ın sürdürülebilirlik araştırmaları küresel direktörü Hortense Bioy, “2021, 2020′nin dünya çapında sürdürülebilir yatırım seçenekleri için rekor taleple kaldığı yerden başladı” dedi.

Avrupa, toplam fon akışlarının % 79′undan fazlasını oluşturuyor, ancak diğer bölgeler bu fonlara giderek daha fazla tahsis ediyor.

ABD’de sürdürülebilirlik odaklı fonlar, yeni bir rekor olan net girişlerde yaklaşık 21,5 milyar dolar çekti. Rakam, 2020′nin ilk çeyreğinde 10,4 milyar dolarla iki kattan fazla arttı ve 2019′un ilk çeyrek akışlarına göre yaklaşık beş kat daha büyüktü.

Morningstar yakın tarihli bir raporda, “Geçtiğimiz yıl boyunca, yatırım portföylerinde iklim riskini ele alma ihtiyacı konusunda geniş bir fikir birliği ortaya çıktı” diyerek ekledi: “Daha fazla yatırımcı, düşük karbonlu bir ekonomiye yeşil geçişi bir yatırım fırsatı olarak görüyor. Yatırımcıların portföylerini karbonsuzlaştırmasına ve yeşil çözümlere yatırım yapmasına yardımcı olmak için varlık yöneticileri bu nedenle hızla yeni risk yönetimi çözümleri geliştiriyor, yenilikçi ürünler piyasaya sürüyor ve mevcut ürünleri yeniden şekillendiriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş ezilmesin 01 Mayıs 2021 15:51

    Havadan zenginlemek isteyen fırsatcılar devamlı her mamüle zam yaparak ülkenin hem paradının degerini düşürüyor hemde ülkrfe fakirligin çogalmasına sebep oluyor bunu önlemek için her ürünün alış ve satış fiyatını gösteren etiketler bulunması gerek imalatçıların imalatta kulandıgı malzemeler hesaplanması ve imalat fiyatı çıkması üreticiye vergisiz fatura kesmesi ve sattıgı mala fatıra yazması gerek işte ozaman herkesin kafasına göre zam olmaz

  • Mısır01 Mayıs 2021 12:53

    Bakalım en önce kimler patlayacak bu işde hemen değil belki ama 1-2 seneye belli olacak.