E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıStoklarda artış petrol fiyatlarını düşürdü---

Stoklarda artış petrol fiyatlarını düşürdü

Stoklarda artış petrol fiyatlarını düşürdü
09 Aralık 2020 - 08:26 borsagundem.com

API tarafından açıklanan verilerin ABD'nin ham petrol, benzin ve damıtılmış ürün stoklarında beklentilerin aksine artış olduğuna işaret etmesi sonrası petrol fiyatları geriledi.

ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı bu sabah 48,54 dolar seviyesine kadar geriledi ve şu sıralarda düne göre 11 cent kayıpla 48,73 dolar seviyesinden işlem görüyor.

NYMEX'de de Batı Teksas petrolü düne göre 8 cent kayıpla 45,52 dolar/varil seviyesinde.

EIA'nın ABD'nin ham petrol üretiminin 2021 yılında ilk tahmin edilenden daha az düşeceğini, 290 bin varil/gün olması beklenen üretim düşüşünün 240 bin varil/günde kalacağını öngörmesi de petrol fiyatları üzerinde baskı yarattı.

Analistler, korona virüs karantina tedbirlerinin etkisi ile zayıflayan petrol talebine karşın Libya'nın ve ABD'nin üretimlerinin artmasının petrol fiyatlarında son dönemde yaşanan rallinin duraksamasına yol açtığını, ancak korona virüse karşı aşılama çalışmalarına ilişkin gelen haberlerin petrol tüketiminin gelecek yıl toparlanacağı beklentisini güçlendirmesinin fiyatlara destek vermeye devam ettiğini vurguluyorlar.

Dolar ve euro sakin, gündemdekiler...

Asya borsaları teşvik umutları ile yükselişte

Trump yönetiminden Pelosi'ye yeni teklif: 916 milyar dolar

S&P 500 ve Nasdaq aşı haberleriyle yeni rekorlar kırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)