E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaS&P 500 ve Nasdaq aşı haberleriyle yeni rekorlar kırdı---

S&P 500 ve Nasdaq aşı haberleriyle yeni rekorlar kırdı

S&P 500 ve Nasdaq aşı haberleriyle yeni rekorlar kırdı
09 Aralık 2020 - 00:39 borsagundem.com

Pfizer-BioNTech aşısına ABD'de onay verilmesi, Moderna'nın İsviçre'den ek aşı siparişi alması ve Johnson & Johnson'ın aşısıyla ilgili olumlu haberler yatırımcıları alıma yöneltti. 3 endeks de yükseldi, S&P 500 ve Nasdaq'ta yeni rekorlar kırıldı

ABD borsaları Salı gününü yükselişle kapattı. S&P ve Nasdaq kısmen sağlık sektöründen gelen pozitif COVID-19 aşı haberlerindeki artışa bağlı olarak rekor seviyelerde yükseldi. Kongre'den beklenen mali teşvikle ilgili belirsizlikler de aşı haberlerinin gölgesinde kaldı.

Johnson & Johnson hisseleri, şirketin geliştirmekte olduğu tek doz KOVID-19 aşısının geç aşama deneme sonuçlarını beklenenden daha erken alabileceğini açıklamasının ardından yüzde 1.73 yükselerek hem Dow hem de S&P 500'ün performansında etkili oldu. 

Pfizer hisseleri, ABD sağlık düzenleme kurulu KOVID-19 aşısı ile ilgili onay vermesinin ardından yüzde 3.18 değer kazandı.

İlaç geliştiricisi Moderna Inc, İsviçre'nin KOVID-19 aşı dozları için onaylanan siparişlerini 4,5 milyondan 7,5 milyona çıkarmasının ardından %6,51 artış gösterdi.

Dow Jones sanayi endeksi 104.09 puan veya %0.35 artarak 30,173.88'e, S&P 500 10.29 puan veya %0.28 artarak 3.702.25'e ve Nasdaq 62.83 puan veya %0.5 artışla 12.582,77'ye yükseldi.

HÜKÜMETİN KAPATILMAMASI İÇİN SON TARİH CUMA

Yatırımcılar, politika yapıcıların uzun zamandır beklenen bir korona virüs yardım faturası ve 1,4 trilyon dolarlık bir harcama faturası üzerinde bir anlaşma sağlayıp sağlamayacağını yakından izliyor ve Cuma günü hükümetin kapatılmasını önlemek için son tarih olarak görülüyor.

ABD Kongresi, milletvekillerine hem harcama hem de pandemi yardımı konusunda bir anlaşmaya varmaları için daha fazla zaman sağlamak için bu hafta bir haftalık geçici bir finansman tasarısını oylayacak.

Seansın ilk bölümünü olumsuz bölgede geçirdikten sonra Tesla, ilerleyen saatlerd yönünü yukarı çevirdi ve elektrikli otomobil üreticisi 5 milyar dolarlık sermaye artışını açıkladıktan sonra %1.27 oranında artarak son üç ayda ikinci hamlesi yaptı. 

ABD Türk bilim insanlarının aşısına onay verdi

 

Avrupa borsaları karışık seyirle kapandı

 

Borsa İstanbul pozitif ayrıştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)