E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSterlinde yüzde 10'luk düşüş beklentisi---

Sterlinde yüzde 10'luk düşüş beklentisi

Sterlinde yüzde 10'luk düşüş beklentisi
04 Ekim 2022 - 11:02 borsagundem.com

İngiliz hükümetinin vergi kesinti planından dönüş yapmasıyla geçtiğimiz hafta toparlanan sterlin, Royal Bank of Canada ve Standart Chartered'a göre para politikasında yaptıkları yanlışlar sebebiyle yıl sonuna kadar yüzde 10'luk düşüş gösterebilir.

İngiltere Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng, İngiltere'nin borçlarını düşürmeyi amaçlayan planını öne alarak piyasalara güven vermeyi umuyor. Bloomberg'in Financial Times'tan aktardığı habere göre, daha önce orta vadeli mali planını 23 Kasım’da açıklamayı planlayan Kwarteng, bu açıklamayı ekim ayı içinde yapma kararı aldı.

Diğer taraftan, kabinesinden çok sayıda üyeden edinilen bilgiye göre İngiltere Başbakanı Liz Truss, partisi içindeki duruşu zarar gördüğü için gündemindeki adımlara destek bulmakta zorlanabilir.

Bununla birlikte Muhafazakar Parti’nin Birmingham’daki yıllık konferansının oturum aralarında konuşan bakanlar, yeni bir lidere gerçek bir şans vermek için yeterli zaman olmadığı için, Truss’un yaklaşık iki yıl içinde yapılması gereken bir sonraki seçime kadar görevde kalacağını tahmin ettiler.

Sterlin, İngiliz hükümetinin vergi kesinti planında geri adım atmasıyla geçen hafta toparlanmıştı. Sterlin/dolar 26 Eylül’de 1,0350 ile tarihinin en düşük seviyesine inmiş, daha sonra yüzde 10 civarı bir yükseliş göstermişti.

Fakat Royal Bank of Canada ve Standard Chartered Plc politika hatalarına işaret ederek sterlinde mevcut seviyelerden yılsonuna kadar yüzde 10 ilave düşüş öngördü. Nomura Holdings Inc. ve Morgan Stanley de Bloomberg tarafından derlenen verilere göre aynı dönemde paritenin düşeceğini tahmin edenler arasında yer alıyor.

Hükümetin geri adımı sterlini rahatlattı

 

Dolar, euro ve sterlinde beklentiler ne yönde?

 

Sterlin 'şimdilik' toparlandı

 

Sterlindeki değer kaybı rekor seviyede

 

Sterlin 1 doların altına düşebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Reşat09 Ekim 2022 10:59

    Siz 20 yıldır söz verip sözünüzde durmadınız. 11 yıllık bekleme sürem Ocak 2023 te zaten doluyor. Bundan sonra çıkarsan ne çıkarmasan ne? Geriye benim çektiğim sıkıntı kaldı? Politikaymış. Alt yapısı hazırlanmadan aniden çıkarılan ve insanların mağduriyetine sebep olan sizlersiniz. Lütufu kime yapıyorsun. İnsanları sizden iyi çıldırtan olmaz. Kanunlar var diyerek kılıf bulmanız sizi kul hakkından kurtarmayacak.