E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarSporun geleceği kripto ve NFT'lerde---

Sporun geleceği kripto ve NFT'lerde

Sporun geleceği kripto ve NFT'lerde
13 Mart 2022 - 09:31 borsagundem.com

İnşa edilmeye başlanan sanal dünyada yerini alan spor kulüpleri oldukça avantajlı konumda. Çünkü, milyonlarca taraftar karşılıksız token ve NFT’lere sahip olmak için yarışıyor.

BORSAGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto paralar, token’lar, NFT’ler sanal jetonlar giderek hayatın her alanında kendisini gösteriyor. Beşiktaş hariç, Süper Lig’de yer alan takımların hemen hemen hepsinin token’ları var. Kulüpler sanal dünyanın avantajlarını taraftarlarıyla paylaşıyor. Kripto para borsaları dev sanayi kuruluşlarından fazla ilan veriyor spor kulüplerine ve bu tür organizasyonlara.

Yeni yayınlanan bir PwC raporuna göre, NFT'ler kendilerini sporun geleceğine dahil etmeye başlıyor. PwC tarafından hazırlanan raporda, NFT'ler ve diğer dijital varlıklar spor endüstrisindeki ilk on ana trend arasına yerleştirildi.

Raporda, spor teknolojisi altyapısını değiştirmekten taraftar katılımını artırmaya kadar çeşitli faktörlere atıfta bulunan rapor, spor endüstrisinde NFT'lerin üç ana kullanım örneğine dikkat çekildi.

1-KOLEKSİYON

Bu kullanımlardan ilki, ana akım sporlarda benimsendiğini görmeye başladığımız tahsil edilebilir, kimliği doğrulanmış ve sınırlı sayıda dijital içerik satan platformlara atıfta bulunan tahsil edilebilir NFT'ler. Rapor, özellikle, oyuncu takas kartlarının, maç biletlerinin ve blok zincirine yerleştirilebilecek diğer nesnelerin veya malzemelerin sayısallaştırılması, basılması ve ticaretinden bahsediyor. Bu koleksiyonlar yanlışlıkla meta veri deposunda görüntülenebilir ve hatta paylaşılabilir.

Dapper Labs bu uygulamayı NBA Top Shot ile popülerleştirmeye devam ediyor. Bu NFT, nostaljiyi ve NBA'in tarihin en önemli anılarını ve önemli anlarını simgeliyor. 2021'de Dapper Labs, Axie Infinity'ye ek olarak diğer oyunların kesinlikle büyüyebileceğini ve uzayda potansiyele sahip olabileceğini gösteren yaklaşık 827 milyon dolar değerinde işlem gerçekleştirdi. Dapper Labs, spor oyun platformlarının bu ekonomide nasıl ayakta kalabileceğinin başarısını şimdiden gösterdi.

2- JETONLU GEÇİŞLER

Tahsil edilebilir kullanım durumlarının yanı sıra, NFT'ler sezonluk bilet üyelerine doğrulanmış jetonlu geçişler sağlayarak hayran sadakatini ve spordaki hayran deneyimini bir sonraki seviyeye taşıyabilir.
Sezonluk bilet sahipleri zaten kulüplerinden özel ayrıcalıklara erişime sahipken, NFT'lere sahip olmak da katıldıkları maçların dijitalleştirilmiş jetonlarını almalarına ve fiziksel kartlarını kaybetseler bile özel avantajlara erişmelerine izin verebilir.

3- SANAL ERİŞİM SİMGELERİ

Son olarak, NFT'ler, alanla birlikte gelen sanal deneyimi tercih eden spor hayranları için sanal erişim belirteçleri sağlayabilir. Meta veri deposuna ve ilgili alanlara ilginin yeni zirvelere çıkmasıyla, bu sanal token’lar çok daha fazla talep görecek. Bunlar, sahiplerine oyuncu kameraları, yedek kameralar ve hatta sanal soyunma odası erişimi gibi avantajlar sağlayan sezonluk biletin sanal versiyonuna benzetilebilir.

Büyük NFT çılgınlığı sona mı erdi?

 

Trabzonspor NFT arzına hazırlanıyor

 

New York borsasından NFT atağı

 

Facebook ve Instagram’dan NFT adımı

 

Erdoğan'a ilk NFT hediye

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)