E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK'dan PC İletişim Medya ve 2 yöneticisine 'halka arz' cezası---

SPK'dan PC İletişim Medya ve 2 yöneticisine 'halka arz' cezası

SPK'dan PC İletişim Medya ve 2 yöneticisine 'halka arz' cezası
18 Ocak 2024 - 22:30 borsagundem.com

SPK, ilk halka arzdan elde edilen gelirin izahnamede belirtilen şekilde kullanılmadığı gerekçesiyle PC İletişim Medya ve 2 yöneticisine para cezası kesti

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören PC İletişim ve Medya'nın (#PCILT) ilk halka arzına ilişkin yürütülen incelemeler neticesinde, şirket ve iki üst düzey yöneticisine yaptırım uygulanmasını kararlaştırdı.

Kararla ilgili SPK bülteninde yer alan bilgilere göre; şirketin izahnamesinde yer alan fon kullanım yeri raporunda, şirket paylarının ilk halka arzından elde edilen gelirin %5’lik kısmının “Teknoloji/ARGE Yatırımı (Veri İşleme ve Veri Platformu Kurulumu)” için kullanılacağı belirtilmiş olmasına rağmen herhangi bir fon kullanımının gerçekleştirilmemesi ve öngörülen tutarın tamamının diğer kalemlere kaydırılması nedeniyle izahnamede yer alan bilgilerin yanıltıcı hale geldiği gerekçesiyle, Yönetim Kurulu Başkanı Banun Erkıran Çıtak, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Selçuk Salman ve PC İletişim Medya'ya 69 bin 783'er liradan toplam 209 bin 349 lira idari para cezası kesildi.

SPK'dan 3'ü bedelli, 3'ü bedelsiz olmak üzere 6 sermaye artırımına onay

 

SPK'dan o hissedeki 19 isme rekor ceza: 195,4 milyon TL

 

SPK 58 internet sitesi hakkında hukuki işlem başlatıyor

 

BİST KAP'a bildirdi: 2 hisseye tedbir getirildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİR DOST19 Ocak 2024 23:19

    Bir de izener'e el atsanız. Adamlar halk arzdan elde ettiği para ile ana şirketinin hisselerini alıyorlar. Birincisi; Halka arzdan hisse alan insanlar ana şirketin hisselerini alamıyorlar da mı oparayla hisse alıyorsunuz?  ikincisi; arz ettiğiniz hisseler 4/1 fiyatına düşmüş kurtaracaksanız halka arz şirketini kurtarın.

  • mehmet19 Ocak 2024 00:02

    şimdi bazı akıllılar bu dolandırıcıların şirketin hisselerini alır 1-2 yıl sonra da ağlar borsa kumar diye...