E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'dan döviz manipülasyonu yapanlara suç duyurusu---

SPK'dan döviz manipülasyonu yapanlara suç duyurusu

SPK'dan döviz manipülasyonu yapanlara suç duyurusu
18 Mart 2024 - 10:23 borsagundem.com

SPK, döviz fiyatlarını etkileyerek ülke ekonomisi ile para ve sermaye piyasalarına dair güvensizlik yaratmak saikiyle gerçeğe aykırı bilgi verdiği tespit edilenler hakkında suç ihbarında bulunulduğunu bildirdi.

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) yapılan açıklamada, Yeniçağ İnternet Gazetesi'nde 16 Mart'ta, "Dolar 15 gün sonra bu rakama yükselecek. Merkez Bankası'nın raporundan sızdı" başlığıyla verilen haberde yer alan ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) her ay periyodik olarak yayımladığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin mart ayı raporundaki bilgilerin çarpıtıldığı ve haberin tümüyle gerçek dışı olduğu belirtildi.

Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Döviz fiyatlarını etkileyerek ülke ekonomisine, para ve sermaye piyasalarına dair güvensizlik yaratmak saikiyle gerçeğe aykırı bilgi verdiği tespit edilen Yeniçağ İnternet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Erdem Avşar ve onun bağlı olduğu yetkililer Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Eray Erollu, Genel Yayın Yönetmeni Fatih Ergin, yayın sahibi Yeniçağ Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Çelik ve Tüzel Kişi Temsilcisi Ahmet çelik ile haberin kaynak kısmında gösterilen 'paradurumu.com' adlı internet sitesinin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Burak Öztunalı, Yayın Danışmanı Ali Güven ve sahibi Özlem Denizmen hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' kenar başlıklı 217/A hükmü uyarınca Kurulumuzca suç ihbarında bulunulmuştur."

SPK'dan "tahvil ihracı" açıklaması

 

SPK'dan 51 izinsiz foreks sitesine erişim engeli kararı

 

SPK'dan iki şirket ve iki şirket yöneticisine para cezası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BABAGANNUŞ18 Mart 2024 14:49

    Ekonomi iyi ise kötü gösterenleri hapse atın ama bir şartla ; ekonomi kötü ise iyi gösterenleri de hapse atın.

  • Hakan uz18 Mart 2024 11:42

    Spk kendini nasıl temizliyecek acaba depremde yapmış olduğu hatalar unutulmadı

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA18 Mart 2024 11:34

    Bugün youte de fetöcü köşe yazarları olup yurtdışında yaşayan ve içimizdeki aynı kişiler dolar 40-50-100 TL olacak diye her gün milletin kafasını karıştırıyorlar önce bunlar engellenmeli fakat  hükümetin naci ağbal zamanında dolar 8 TL de iken  RTE  MB başkanı ve ekonomi bakanını görevden alması ile 4 katlaması dövizin izahı da nasıl olacak söylermesiniz.Bunlar enflasyonu ve kuru ile ekonomiyi masalef patlattı bunların sorumluları ne olacak.

  • pala18 Mart 2024 13:12

    hangi dedikleri yalan çıktı? dolar 4tü 33 oldu. gerçek vatanseverim diyenlerin yalancı çıkıp, haiz diye suçladıklarının doğru çıkması...

  • yorum18 Mart 2024 10:57

    bu ülkede isteyen istediği yalan haberi yapabiliyor ve bunun adı basın özgürlüğü oluyorsa yaşamayalım bu ülkede.. Kanun koruyucular yok mu bu ülkede ceza mercileri yok mu bu ülkede vatandaş hakkı sömürülürken ne diye bakarlar