E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'dan "tahvil ihracı" açıklaması---

SPK'dan "tahvil ihracı" açıklaması

SPK'dan tahvil ihracı açıklaması
16 Mart 2024 - 23:58 borsagundem.com

SPK, şirketlerin tahvil ihraçlarının durdurulmasının söz konusu olmadığını, son iki haftada 7 şirketin toplamda 200 milyon euro, 515 milyon dolar ve 5,7 milyar TL tutarında borçlanma tavanı içeren ihraç belgesi onaylandığını bildirdi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) şirketlerin tahvil ihracının durdurulduğuna yönelik paylaşımlara yanıt verdi.

SPK'nin açıklamasında, "Bazı sosyal medya hesaplarının 'SPK, şirketlerin tahvil ihracını durdurdu' yönündeki paylaşımları üzerine bir açıklama yapılması gerekli görülmüştür. Şirketlerin tahvil ihraçlarının durdurulması söz konusu olmayıp, iddialar gerçeği yansıtmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

Kurulun, şirketlerin ihtiyaçları ve taleplerini göz önüne alarak başvuru dosyalarını sonuçlandırdığı aktarılan açıklamada, son iki haftada 7 şirketin toplamda 200 milyon euro, 515 milyon dolar ve 5,7 milyar TL tutarında borçlanma tavanı içeren ihraç belgesinin onaylandığı belirtildi.

Açıklamada, "Şirketlerin borçlanma araçlarına ilişkin bilgiler Kurulumuzun haftalık bültenlerinde (https://spk.gov.tr/spk-bultenleri/2024-yili-spk-bultenleri) ve Kurulumuzun sosyal medya hesaplarında (https://x.com/spkgovtr) paylaşılmaktadır." denildi.

SPK'dan 51 izinsiz foreks sitesine erişim engeli kararı

 

SPK'dan 7 internet sitesi ve 11 kişi hakkında suç duyurusu

 

SPK'dan iki şirket ve iki şirket yöneticisine para cezası

 

SPK 3 şirketin sermaye artırımı başvurusunu karara bağladı

 

SPK 37 izinsiz foreks sitesine karşı hukuki işlem başlatıyor

 

SPK'dan Midas Menkul Değerler'e 27,8 milyon TL ceza

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali17 Mart 2024 11:45

    SPK böyle bir konunun spekülasyona dönüşmeden tedbirini almalı. Ayrıca AVGMYO gibi şirketlerin halka arz ve güven piyasasını bozduğu için dikkatli olmalı.

  • Yorum17 Mart 2024 03:46

    Bu parayı bankadan almaya kalsaydı şirketler %70 faizle karşı karşıya kalırlardı tahvil ihracıyla %50 civarında Bi faizle borçlanıyorlar bunda ne mahsur var sadece iyi denetlenmesi gerek

  • Selim 17 Mart 2024 00:09

    Ya kardeşim bunu kim söylüyorsa okkalı bir ceza verin,ağzına gelen herşeyi söylüyor olan yatırımcı ya oluyor kimseye bişey yapmıyorsunuz,benim gibi izlemekten başka ne yapıyorsunuz