E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P'den Türkiye'ye ödemeler dengesi uyarısı---

S&P'den Türkiye'ye ödemeler dengesi uyarısı

S&P'den Türkiye'ye ödemeler dengesi uyarısı
24 Mart 2021 - 20:16 borsagundem.com

S&P Global Ratings, Türkiye'de son dönemde yaşanan gelişmelerin ödemeler dengesinde riskler oluşturabileceğini açıkladı

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global Ratings, yayımladığı notta, TCMB başkanının değiştirilmesinden bu yana Türkiye'deki gelişmelerin, ödemeler dengesi risklerini ortaya çıkarabileceğini, TCMB'nin enflasyonu düşürme ve tükenen net uluslararası rezervlerini yenileme gibi hedeflerini baltalayabileceğini duyurdu.

Gelişmeler ışığında Türkiye'nin makroekonomik politika öngörülebilirliği konusundaki zorluklarının vurgulandığı notta, "Türkiye'nin dış konumunu zayıf olarak görmeye devam ederken mali durumunu nispeten güçlü görüyoruz. Rezervler için olumsuz potansiyel sonuçlarla birlikte yurt içi yerleşiklerin altına ve Dövize dönüşme riskinin arttığını görüyoruz. Sermaye kontrolü ise bizim temel senaryomuz değil" iafdelerine yer verildi.

ABD standartlara uymayan Çinli firmaları borsadan çıkarıyor

İşte BIST 100'de günün kazandıran ve kaybettiren hisseleri

San-El Mühendislik'ten yüzde 300 oranında bedelli kararı

Borsa İstanbul 1.400 üzerinde günü kapadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ye25 Mart 2021 08:27

    Yastik altini satariz. Cozeriz;) ekonomik onlem bu

  • Bika25 Mart 2021 08:23

    TCMB başkanı ne zaman değişecek diye beklenti şimdiden başladı.

  • Ya25 Mart 2021 08:22

    Nedensw, uyarilara kufur ediyoruz...Adamlarun uyarilarida bir bir cikiyor... sorun goren onlarda mi? Goremeyen bizdeki yetkililer mi?. Dolar dolsasa olur, dolmasasa gelinen nokta 5 yil sonra.sonuc evdeki altin ve divizi satin diyen en basdaki bas kumandanimiz... ilginc..

  • Musa25 Mart 2021 01:11

    Bu memlekete imf gelmeden hiç birşey düzelmez. baştaki yöneticiler har vurup harman savuruyor, ülke menfatine hiç birşey yapmıyor bu sistemi denetlecek tek çare imf

  • EFE24 Mart 2021 21:44

    YAZIK BU ÜLKEYI YAZIK Kİ NE YAZIK TUİK AÇIKLIYOR GÜVEN ENDEKSİ ARTMIŞ İŞSİZLİK DÜŞMÜS ŞİMDİ NİSANDAKİ MERKEZİN CÜMBÜŞÜNE BAK

  • Metallica24 Mart 2021 21:26

    tcmb nin ani yüklü döviz alışı yapması sonrası vatandaşlar ve şirketlerin pik yapan dövizden satış pozisyonuna geçmesi, tabi ki bankaların uygulamaya sokmama, makas açma gibi absürtlüklerle vatandaşın döviz satışının önüne geçmemesi ile TL de değerlenmenin önünün açılması şarttır.  Şu son hafta olanlarda kaybeden TL, Türkiye yatırımcıları, tcmb rezervleri; kazanan ise düşükten alıp TL de yüklü satış yapan yabancıdır. 

  • Yatırımcı24 Mart 2021 20:51

    Sermaye kontrolü bizim alternatif senaryomuz demek istemiş :) 

  • Cello24 Mart 2021 20:30

    Ne olacak sonucu söylememiş.. Bu tehditkar konuşmaların...koşulsuz ımf ye teslim ol manasına mi geliyor acaba?

  • emekli bankacı24 Mart 2021 20:27

    merkez bankası standart and poors gibi yiğit reyting kuruşunun uyarısını dikkate almalı ve faizleri  her ay otomatik 2 puan arttırmalıdır.böyle yapılırsa başımız ağrımaz,yurttaşlar  da parasını faize yatırıp tıkıt tıkır gelir elde eder diye düşünüyorum.

  • Halil24 Mart 2021 20:53

    Memur aklıyla bu hale geldik zaten. Neyseki bunu emekli etmişler.