E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriS&P’den Türk bankalarına enflasyon ve faiz uyarısı---

S&P’den Türk bankalarına enflasyon ve faiz uyarısı

S&P’den Türk bankalarına enflasyon ve faiz uyarısı
28 Nisan 2022 - 16:21 borsagundem.com

S&P Global Ratings tarafından yayımlanan Türkiye bankacılık sektörünün değerlendirildiği rapora göre, yükselen enflasyon ve negatif reel faiz sektörün karlılığını olumsuz etkileyecek.

S&P Global Ratings'in Türkiye'de bankacılık sektörü ile ilgili yayımladığı raporda, bankaların TÜFE'ye endeksli tahvil getirilerinden fayda sağlayacağına dikkat çekilerek, "Yükselen enflasyonun bankaların 2022 gelirleri açısından olumlu etkisi olacak... Ancak, bu etki artan provizyon ihtiyaçları ve negatif reel faizden dolayı dengelenecek ve reel anlamda karlılığı zayıflatacak" denildi.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)28 Nisan 2022 23:19

    Bir yerde yemek yedim. Neyse hesap ödemeye gittim. dedi 215 tl öyle bişi. çıkarttım ödeyecem. Neyse verdim para çıkıyorum. Arkamdan seslendiler. ya hesaplar karışmış kusra kalmayın sizin hesap 135 olacak. Tamam dedim. sonra dedi bana çalışani sizde hiç itiraz etmediniz :D ya neyine itaz edecem ? hangi fiyatı, hangi fiyatla kıyaslamak lazım ? hangi yemeği, hangi yemek ile ? hangi ürünü hangi ürün ile ? :D yani eskiden bir  atıyorum bir çorba içerdik mesela 5 tl derdi 10 tl derdi 15 dedi tamam normal.. ama o piyasada bir yerde attım 25 tl derdi yaa biraz pahalı 30 derdi biraz kazık lezzet fiyat değmez derdik. şimdi herşeyin fiyatı günlük değiştiğinden ucuz mu pahalımı anlayamaz  olduk :D normal salata bile eskiden 10 - 20 - hadi 30 ort ahalli yerde en son  65 tl ödediğimi bilirim lüks olmayan yerde... :D ingilterede  15- 35 sterline kahvaltı Tc de 5 sterline :D 

  • belirsizlik28 Nisan 2022 22:17

    yabancı ucuzdan banka hissesi toplayacak ya satın diyor. zaten dolar bazında banka hisseleri yeteri kadar ucuz ama yabancı algı yapıyor ölmüş eşek fiyatına istiyor anlaşılan..

  • Özer28 Nisan 2022 19:37

    Bankalar MB'ndan %14 politika faizi ile para alıyor, piyasa faizi olan %25.ile o parayı satıyor. Akla hayale gelmeyecek işler oluyor. Şimdi bankaların karlılığı mı azalacakmış?

  • acacu29 Nisan 2022 00:57

    Bankalar çok tl kazanacak ama tl nin değeri kalmayacağı için bu kazanç bir halta yaramayacak demek istiyor.

  • baran28 Nisan 2022 16:56

    Bir yıl da kar etmeyi versin Standart Şerefsizler  size mi dert oldu?