E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaS&P Türkiye'nin kredi notunu teyit etti, görünümü değiştirmedi---

S&P Türkiye'nin kredi notunu teyit etti, görünümü değiştirmedi

S&P Türkiye'nin kredi notunu teyit etti, görünümü değiştirmedi
22 Ekim 2021 - 23:40 borsagundem.com

S&P, halihazırda Türkiye'nin döviz cinsinden kredi notunu "B+", yerel para birimi cinsinden kredi notunu "BB-" ve kredi notu görünümünü ise "durağan" olarak teyit etti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notu ile not görünümünü teyit etti.

S&P, halihazırda Türkiye'nin Döviz cinsinden kredi notunu "B+", yerel para birimi cinsinden kredi notunu "BB-" ve kredi notu görünümünü ise "durağan" olarak değerlendiriyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, Türkiye için Haziran ayında açıkladığı büyüme tahminini yukarı yönlü revize ederek yüzde 6,1’den 8,6’ya çıkarmıştı. 2022 için büyüme tahminini yüzde 3,3’e revize eden kurum, 2023 ve 2024 tahminlerini ise yüzde 3,1 olarak korumuştu.

TL zorunlu karşılıklara ödenen faiz indirildi

Fitch: Erken faiz indirimleri belirsizliği artıran yanlış adımlardır

TCMB'nin faiz kararı sonrası TÜSİAD'dan uyarı

Powell: Ekonomik toparlanma çok dengesiz

ABD Temyiz Mahkemesi'nden Halkbank kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Deniz24 Ekim 2021 12:40

    En düşük emekli maaşı 1.600 lira. Bu puan bize çok bile. Bulgaristan bile parasını 10 kat değerlendirmişken bizim paramız çöp oldu. Teşekkürler akp

  • Tufan23 Ekim 2021 11:42

    Türkiye de fabrikalar mı durdu? Marketler mi boşaldı? Dolar kurunun yükselmesi için ortada globalde değer kazanması dışında hiçbir şey yok. Cari açık kapanmaya dönmüş. EEE o zaman TL'ye karşı londrada pozisyon alan bankalar belli. BDDK hala neden swap müdahalesi yapmıyor? Şuan swapları kısmış olsaydı dolar 9'u geçemezdi. Herhalde vatandaşın bozmasını bekliyorlar ama bizim millet kadar dolar euro hastasını ne amerikada ne avrupada bulabilirsin.

  • Saçmalamış23 Ekim 2021 14:02

    Kamil onların kendi parası zaten neden hasta olsunlar gelip bizde harcıyorlar hatta bir çoğu otellerden kışında çıkmıyor senelik ücret ödüyorlar kral gibi yaşıyorlar.

  • Vatandaş23 Ekim 2021 11:08

    S&P nin verdiği not önemli değil, önemli olan vatandaşın verdiği veya vereceği not.

  • Arif24 Ekim 2021 12:41

    Seçim olsa vurucaz tekmeyi

  • ALİ KODUŞ23 Ekim 2021 10:57

    ne yapacaklar çünkü son kurşunları da bitmiş idi.kendileri çalıp kendileri oynuyorlar.bunların hepsi yahudi lobilerinin kurumları olup, sistemlerini kurmuş istedikleri gibi at oynatıyorlar.

  • VS23 Ekim 2021 09:40

    Not falan farketmez BIST tırmanır gider. sebebi TL nin değeri o kadar çok düştü ki hisse senedin den başka birşey alamıyoruz. Bulabilirseniz cebinize 2 poşet TL koyun gidip arayın göreceksiniz araba bile vermeyecekler.ama araba fabrikalarının hisse senedini hemen veriyorlar.

  • Tuana23 Ekim 2021 21:49

    Doğru diyorsun bu paralarla ancak hisse alınabilir. Hisseler bedava ISKPL BRLSM