E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiPowell: Ekonomik toparlanma çok dengesiz---

Powell: Ekonomik toparlanma çok dengesiz

Powell: Ekonomik toparlanma çok dengesiz
22 Ekim 2021 - 19:05 borsagundem.com

Powell, ABD ekonomisine dair yaptığı açıklamalarda, ekonomik toparlanmanın çok dengesiz olduğunu ve enflasyonun beklenenden daha kalıcı olabileceğini söyledi.

Fed Başkanı Jerome Powell, Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) Genel Müdürü Agustin Carstens ve Güney Afrika Rezerv Bankası (SARB) Başkanı Lesetja Kganyago, Kovid-19 sonrasında merkez bankalarının karşı karşıya olduğu parasal ve finansal istikrar zorluklarına ilişkin düzenlenen bir panelde bir araya geldi.

Bloomberg'de yer alan habere göre Powell panelde yaptığı konuşmada, ekonomik toparlanmanın “çok dengesiz” olduğunu ve enflasyonun beklenenden daha kalıcı olabileceğini belirtti. Faizleri artırmak için erken olduğunu vurgulayan Powell, “Sabırlı ve çok dikkatliyiz.” ifadelerini kullandı.

Varlık alımlarını azaltma yolunda olduklarını belirten Powell, "Enflasyonun ısrarla daha yüksek seviyelere çıkması konusunda ciddi bir risk görseydik, fiyat istikrarını korumak için araçlarımızı kesinlikle kullanırdık.” dedi.

Powell konuşmasında, mevcut yüksek enflasyon oranlarının, fiyat belirleyicilerinin gelecekte gereğinden fazla yüksek enflasyon olacağı beklentisine yol açtığını söyledi.

Enflasyonun yükselmesine neden olan küresel tedarik zinciri kırılmalarının tahmin edilenden daha uzun sürebileceğini belirten Powell, bu durumun muhtemelen gelecek yıla kadar devam edeceğini açıkladı.

BIST 100'de bugün 8 hisse düştü, ERBOS yüzde 9,97 yükseldi

BİST hisseleri bu hafta ortalama yüzde 4,99 değer kazandı

ABD Temyiz Mahkemesi'nden Halkbank kararı

Borsa İstanbul haftayı güçlü kapadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cem katılmaz23 Ekim 2021 20:38

    Tuprasta bir oyun donuyor SPK göreve ne bekliyor

  • Mantıken 23 Ekim 2021 13:02

    Piyasalarda metal krizi, çip krizi, bazı üretimlerde yaşanan krizler, otomobil krizi, doğalgaz ve elektrik krizi, girdi fiyatlarında yaşanan maliyet artışı nedeniyle diğer sektorlere de yansıyor haliyle. Dünya piyasasında birçok kriz var ve çözüm bulunamazsa enflasyon artışları devam eder haliyle. Dunyadaki Ulke yöneticileri şimdilik bu konularda yetersiz gibi sanki. Sorunlara Çözüm bulurlarsa eğer fiyatlarda gevşeme olur tabiiki