E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSöktaş Moova'yı Tat Gıda'ya sattı---

Söktaş Moova'yı Tat Gıda'ya sattı

Söktaş Moova'yı Tat Gıda'ya sattı
02 Temmuz 2014 - 08:05 borsagundem.com

Söktaş, sahibi olduğu Moova Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. hisselerinin tamamını Tat Gıda'ya satmak için sözleşme imzaladı

Söktaş Tekstil Sanayi sahibi olduğu Moova Gıda hisselerinin satışı için İş Yatırımla danışmanlık sözleşmesi imzalamıştı.  Söktaş, 01 Temmuz 2014 tarihli Yönetim Kurulu kararı çerçevesinde, bağlı ortaklığı Moova Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nde ("Moova") sahip olduğu %99,99 oranındaki hisselerin tamamının, Koç Topluluğu şirketlerinden Tat Gıda Sanayi A.Ş.'ne ("Tat Gıda") satışına ve hisse devir sözleşmesi imzalanmasına karar verildiğini duyurdu. Satış bedeli 32.271.190 TL olarak açıklandı. 

Söktaş Tekstil'den KAP'a yapılan açıklama şöyle: 


''Daha önce kamuoyuna duyurulduğu üzere, Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 13 Kasım 2013 tarihli toplantısında, iştiraklerimizden peynir üretimi ve süt işleme işiyle iştigal eden Moova Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ne ("Moova") yeni ortaklar alınması, muhtelif stratejik alternatiflerin değerlendirilmesi, finansal danışmanlık ve benzeri diğer hizmetlerin yürütülmesi için İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile danışmanlık sözleşmesi imzalanmasına dair karar alınmış; 08 Mayıs 2014 tarihli Olağan Genel Kurulumuzda da ortaklığımızın meşru menfaatlerine uygun olarak değerlendirilen bir teklifin olması durumunda satışın gerçekleştirilebilmesi için Yönetim Kurulumuza yetki verilmiştir. Ayrıca, Yönetim Kurulumuzun 10/3/2014 tarihli toplantısında ortaklık paylarında spekülatif işlemlere yol açabileceği ihtimaliyle ortaklığımızın ve yatırımcılarımızın meşru çıkarlarının zarar görmemesi bakımından satış işlemi gerçekleşene kadar satış sürecine ilişkin gelişmelerin kamuya açıklanmasının ertelenmesine karar verilmiş ve gerekli tedbirler alınmıştır.

Çeşitli yatırımcılarla yürütülmekte olan görüşmeler sonucunda, Ortaklığımızın 01 Temmuz 2014 tarihli Yönetim Kurulu kararı çerçevesinde, bağlı ortaklığımız Moova Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nde ("Moova") sahip olduğumuz %99,99 oranındaki hisselerin tamamının, Koç Topluluğu şirketlerinden Tat Gıda Sanayi A.Ş.'ne ("Tat Gıda") satışına ve hisse devir sözleşmesi imzalanmasına karar verilmiştir. Sözleşmede yer alan önemli hususlar aşağıda sunulmaktadır:

- Satış bedeli, fiyat uyarlamasına tabi olmak üzere, toplam 32.271.190-TL'dir ("Kapanış Ödemesi"). Kapanış Ödemesi, Kapanış itibariyle gerçekleştirilecek özel amaçlı bağımsız denetimin akabinde tespit edilecek olan (i) net nakit, (ii) stokların Sözleşme'de öngörülen değerinden muhtemel farkı, (iii) KDV alacağının, Sözleşme'de öngörülen değerinden muhtemel farkı dikkate alınarak uyarlamaya tabi tutulacak ve ayrıca (iv) Kapanış sonrası tahsil edilen net ticari alacaklar eklenerek,  satış bedeli tespit edilecektir;

- Satış İşlemi'nin gerçekleşmesi, Rekabet Kurulu'ndan izin alınması, banka ve sair finans kuruluşları ile ticari alacaklıların borçlarının Moova'da gerçekleştirilecek sermaye arttırımı ile kapatılması, gayrimenkuller üzerindeki takyidatın kaldırılması gibi ön koşullara tabidir.

Yönetim Kurulumuz tarafından; satışa konu iştirakimiz Moova'nın toplam aktiflerinin ortaklığımız konsolide aktifleri içerisindeki payının 31.03.2014 tarihi itibarı ile % 18; toplam gelirlerinin 31.12.2013 itibarı ile ortaklığımız konsolide gelirleri içerisindeki payının % 19; işleme baz teşkil eden Kapanış Ödemesi'nin ise ortaklığımızın son altı aylık piyasa fiyatlarından hesaplanan ortalama piyasa değerine oranının % 40 olması, fiili ana faaliyet konusunda herhangi bir değişikliğin sözkonusu olmaması dolayısı ile satış işleminin, Sermaye Piyasası Kanunu'nun II-23.1 sayılı Tebliği'nin 5. Maddesi'nde belirlenen kriterlere göre Önemli Nitelikte İşlem niteliğini haiz olmadığına bağımsız üyelerin de olumlu oyuyla toplantıya katılanların oybirliği ile karar verilmiştir.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 6,17
En Yüksek: 6,51
En Düşük: 6,05
Değişim -2,99 %
FK: 0,00
PD / DD: 1,47
İşlem Hacmi 64.627.470
Toplam Adet: 10.366.049
Ağırlıklı Ort.: 6,25
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)