E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSoçi Zirvesi'ne PYD katılacak mı---

Soçi Zirvesi'ne PYD katılacak mı

Soçi Zirvesi'ne PYD katılacak mı
22 Aralık 2017 - 14:58 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanlığı Suriye Özel Temsilcisi Lavrentyev, Soçi’de gerçekleştirilecek Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) katılmasının öngörülmediğini söyledi

Rus basınına konuşan Lavrentyev “Demokratik Birlik Partisi’nden (PYD) Kürtlerin katılımı şimdilik öngörülmüyor” ifadelerini kullandı.

Kongre’nin hazırlanan ön listesinde çok sayıda Kürt katılımcı olduğunu belirten Lavrentyev “Kürtlerin maksimum düzeyde temsil edilmesi, bir yandan da Türkiye tarafından itirazların olmaması için çaba gösterdik” dedi.

Türkiye ve İran’ın onay vermezse bazı Kürt heyetlerin listeden çıkarılıp çıkarılamayacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Lavrentyev “Bu konuyu aramızda kararlaştıracağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

LAVROV: ASTANA’DA KATILIMCILAR KONUSUNDA ANLAŞACAĞIZ 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da dün BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura ile gerçekleştirilen görüşme sonrasında, Rusya, Türkiye ve İran’ın bugün Kongre’nin katılımcıları konusunda anlaşacaklarını söylemişti.

Lavrov “Yarın Astana’da Kongre’de hangi kuruluşların, kimlerin olacağı konusunu ele alacağız. Rusya, Türkiye ve İran liderlerinin Soçi’de yayınladığı ortak bildiride katılımcılar konusunda üç ülkenin anlaşacağı belirtilmişti. Açıklamada Cenevre sürecinde yer alan tüm tarafları Kongre’ye davet edeceğimiz konusunda uzlaşmıştık” ifadelerini kullanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)