E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Şirketlere politikadan uzak durun uyarısı---

Şirketlere politikadan uzak durun uyarısı

 Şirketlere politikadan uzak durun uyarısı
06 Nisan 2021 - 10:57 borsagundem.com

Cumhuriyetçi senato lideri McConnell ABD'li CEO'lara 'Siyasetten uzak durun' deyip, 'sonuçlar' konusunda uyardı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Senatosu Cumhuriyetçi Lideri Mitch McConnell Pazartesi günü Amerikan şirketlerine eleştir yağdırdı. Lider, CEO'ları, Georgia eyaletindeki azınlıklar ve yoksullar arasında oyları kısıtladığı gerekçesiyle eleştirilen yeni bir oy yasası nedeniyle başlayan tartışmanın dışında kalmaları konusunda uyardı. 

McConnell, Cumhuriyetçi parti ile ABD şirketleri arasındaki on yıllardır süren ittifakta büyüyen bir sürtüşmenin işareti olarak şunları söyledi: "Amerika'nın kurumsal CEO'larına tavsiyem siyasetin dışında kalmalarıdır. Bu büyük kavgalarda taraf seçmeyin. " 

McConnell memleketi Kentucky'de düzenlediği basın toplantısında, "Şirketler, aşırı sol çetelerin ülkemizi anayasal düzenin dışına çıkarmaları için bir araç haline gelirlerse ciddi sonuçlara davetiye çıkaracaklar" dedi. 

Cumhuriyetçilerle büyük ticari bağlar, eski Başkan Donald Trump'ın liderliğinde yıpranmaya başladı ve partinin oy kısıtlamalarına odaklanması, iş gücü ve müşteri tabanının anahtarı olarak çeşitliliği benimseyen işletmelere zarar verdi. 

Büyük Georgia işverenleri Coca-Cola ve Delta Air Lines, Vali Brian Kemp tarafından imzalanan yasaya karşı çıktılar ve Major League Baseball, 2021 All-Star Maçını bu tartışmalar nedeniyle eyalet dışına çıkardı.

McConnell, "Bir grup şirket CEO'sunun siyasetin ortasına girmesini tamamen cesaret kırıcı buldum" dedi.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)