E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞimşek: KDV, MTV artmayacak---

Şimşek: KDV, MTV artmayacak

Şimşek: KDV, MTV artmayacak
08 Mart 2024 - 09:55 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi artışlarıyla ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtirken, net bir dille "KDV, MTV ve gelir vergisi artmayacak. KDV genel oranlarını artırmayacağız. "dedi.


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi artışlarıyla ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

KDV, MTV ve gelir vergisinin artmayacağını net bir dille ifade eden Şimşek, düşük KDV oranıyla fiş kesilmesinin önlenmesi için yeni POS cihazlarının kullanılacağını da belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, CNNTÜRK'te yaptığı açıklamalarda şu mesajları verdi:

- Harcamaları gözden geçireceğiz. Daha üretken, verimli alanlara yönelteceğiz. Kayıt dışılık ile mücadele edeceğiz. Çok ciddi düzenlemeler çalışıyoruz. Nokta atışı olacak.

- Kayıt dışı ile mücadele ederek, bütçe açığını daha kalıcı bir şekilde kontrol altına alacağız. Kayıt dışılık hak yemek demektir.

- Seçim öncesinde kasıtlı üretilen spekülasyonlar var. Hazirandan itibaren itibaren yeni bir nesil pos makinesi konulacak. Herhangi bir şehrin, çok işlek bir restoranı örneğin. Gün boyu ekmek, su gibi KDV yüzde 1 fiş kesilmiş. Bize haber verecek bu makine ile.

- Niyetimiz tüm kira sözleşmelerini bundan sonra e-devlet üzerinden yaptırmak. Son 2 ayda 420 binden fazla kapı çaldık. Elimizdeki bilgilerle, fiili durumu karşılaştırdık. Bu ay sonunda kira beyannamesi verilmesi lazım.

- Maalesef seçim öncesinde bazı çevrelerin özellikle seçim sonrası için belirsizlik, güvensizlik yaratma çabası var. Öyle bir hala aldı ki çok abartılı ifadeler. Bizim seçim sonrasına ilişkin orta vaadeli programda ön görmediğimiz bir şey yapmayacağız.

- Vergi ile ilgili tutumuz net. Kurumlar vergisini artırmayacağız. Gelir vergisini artırmayacağız. KDV genel oranları artırmayacağız. İstistanalar varsa, indirimli olanlar var ise bunu gözden geçireceğimizi zaten söylemiştik. Motorlu Taşıtlara ilave bir oran gündemimizde değil.

Şimşek'ten Merkez Bankasının "ilave sıkılaşma adımı"na destek

 

Bakan Şimşek: Ekonomi programı işe yarıyor

 

Bakan Şimşek'ten vergi artışı açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )09 Mart 2024 09:29

    devletin bir kurumu üretmiyor. devletın bir kurumu ithalat yapılan bir alanı ihracat yaptıracak proje üretmıyor. tamamen içi boş sıcak para gelceek dolar talebi bitecek peşinde koşuyor. program felan yok. program sıkıştığında ötv mazot zammı yapıyor.  Ülkemiz avrupa birliğine girdi sanki.. TL kazanıoruz, harcamalar euro dolar  :D

  • Atakan08 Mart 2024 19:18

    Daha ne arttıracaksın nereye arttıracaksın hava deliği kalmadı zaten verginin çoğu sabit gelirlilerden toplanan ender ülkelerden biriyiz

  • E.g.08 Mart 2024 15:33

    EK GÖSTERGESİ 2200 OLAN MALİYE MEMURLARI İLE EMEKLİLERİNİN DE EK GÖSTERGESİ 3600 E YÜKSELTİLMİDİR SAYIN BAKANIM MALİYE MEMURLARININ DA HAKLARININ VERİLMESİNİ SAĞLAYIN

  • azmi08 Mart 2024 15:03

    Kdv , Mtv vs artmayacak deniliyor ama Dask için konut haricinde içindeki eşyaları , yaralanma,ölüm hallerini de sigorta primi ödenmesine bağlıyorlar.Yani daska ek olarak teferruat da vatandaşın ödeyeceği sigorta primiyle güvence altına alınmak isteniyor. Vatandaş ekmek alamıyor, sigorta primini nasıl ödesin. 

  • Ers08 Mart 2024 12:17

    Imf nin artırdığı ÖTV KDV gelir vergileri harç harç la devletin geliri katlanmış şekilde devraldılar. Özellrştşrnenin önünü açtık ve herseyi sattılar, yabancıya arsa konut hersryin satılmanın önü açıldı emlakları sattılar, müzeler falan girişler katlamalı artırıldı.. devletin elektrik su dağıtım gibi bir çok hizmet kurumunu özelleştirdiler ve giderini insanlara yıktılar , ve bu kurumların maliyetini devletten çıktı. Hem gelir çok artırıldı hem devlet gideri azaltıldı ve bu şekilde devleti Büyük avantajla devraldılar ama ülkeyi büyük borç altına soktular. Şimdi borç faizleri bile ödeyemiyor. Asrın büyük dünya ekonomistlerinin marifeti

  • Eko08 Mart 2024 12:11

    Son 20 yıl bütün Asya ülkelerine bakın milli gelir kişi başı sürekli artmış, bizim ise azalmış. Şimdi dövizi enflasyonun (yani mal değerlerinin lira bazından artışının) çok gerisinde tutularak ve milli gelir 10 bin dolar ve maaşlar döviz bazında aynı numaraları yapılıyor. Döviz enflasyon oranında devüle edilince bu olay çok çarpıcı görünür. Veya milli gelir veya maaşları her 3 yıl dilimindeki alabildiği mal endeksine bakılırsa bu daha iyi görüşür. Veya asgari ücretin alabildiği ekmek et demir elektronik tekstil falan endeksine bakılırsa bu daha iyi görülür. Her üç yıl diliminde maaşların ve söz konusu edilen milli gelirin alım gücü hep düşmüş, sosyal adalet hep bozulmuş. Ama bazıları hep çok zengin olmuş. Yola devam olayı.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL08 Mart 2024 11:39

    Hepiniz aynısınız aslında kim gelirse gelsin millete kol gibi zamları yapıyorlar.sonra baktınız işin içinden çıkamadınız basarsınız zammı.muhalefet desen beceriksiz basiretsiz ömür boyu milletvekilli saltanatını kaptırmak istemeyenlerin rant kayısı yaptığı kurumlar haline gelmiş.

  • okiman0708 Mart 2024 10:34

    Mtv nerdeyse 100 % arttırdınız ya zaten yeni yılda. daha neyi arttıracağınız? TL yı güçlendirin. Euro olmuş 35 TL Dolares oluyor 32 TL ...

  • maarif08 Mart 2024 10:06

    Allah'tan yalancıya farklı yaptırımlar yok bu memlekette. yoksa siyasetçiler dik yürüyemezdi

  • hoca08 Mart 2024 10:39

    cuma mübarek gün bari yalan atmayaydılar iyiydi