E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞimşek: İyileşmenin devamını bekliyoruz---

Şimşek: İyileşmenin devamını bekliyoruz

Şimşek: İyileşmenin devamını bekliyoruz
13 Kasım 2023 - 15:28 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, yıllık cari dengede son iki ayda 7,3 milyar dolar iyileşme sağlandığını bildirerek, "Program öngörülerimiz doğrultusunda bu iyileşmenin devamını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan eylül ayı ödemeler dengesi verilerine ilişkin paylaşım yaptı.

Cari dengedeki olumlu seyre işaret eden Şimşek, "Yıllık cari dengede son iki ayda 7,3 milyar dolar iyileşme sağlandı. Program öngörülerimiz doğrultusunda bu iyileşmenin devamını bekliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan, TCMB tarafından açıklanan ödemeler dengesi verilerine göre, eylülde cari işlemler hesabı 1 milyar 876 milyon dolar fazla vermişti.

Bakan Şimşek'ten ihracatçılara kredi imkânı müjdesi

 

Şimşek: Yatırımcı güveni geliyor, bu da sermaye girişine yol açacak

 

Şimşek ve Erkan ABD’de yatırımcı toplantısına katılacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • şefik yamalıbabuç giyer14 Kasım 2023 07:30

    borsaya bakın sadece tek güven adresi orasıdır.derviş ve özal anlatılıyor .ilk gün bitmiş kaos kriz .bu yeni mücize ekip geldi 4 ayda ülkeyi 1000 yıllık tarihihnin en sefalet dolu zamanını yaşatıyor.korku ayrı .borsaya bakın hala iyileştik diyor. emekli,yi ezdirmemişler bu arada enflasyona .emekli marketlerde yerlerde sebze ayıklıyor.mahapa hödüpa akapa rejimi karanlığı her yerde .mart seçimden sonra ise daha beter olacak nasıl sa bu beter .bu hali bile yıkıcı .

  • kız beçet maçka parkından 14 Kasım 2023 07:25

    harika bi düzelme var .dünyada yok böylesi .tüikleme rakamlarıyla düzeltiyolar .masada kaat kalem yazıyola düzeliyo.halk 1000 yıldır böyle yokluk sefalet çekmedi birde yanında korku iklimi .kasvet karanlık her yerde .birde kentsel rezerv kanunu . 2024 seçim sonrası  akapa mahapa hödüpa ortaklığı ülkeyi 1000 yıllık trihinde en büyük karanlığına sokacaklar.hayırlı olsun iyi ıykular .

  • Ssssccc 14 Kasım 2023 01:12

    Altı ayda Amerika dan getirdigin Hafize ile ülkeyi sattınız üç kuruşa

  • Yatırımci13 Kasım 2023 22:22

    Fabrikalar hammadde ithal etmiyor sende cari fazla verdim diye övünüyorsun .Hammaddenin mamüle dönme süresi ortalama 4 ay .üretim yapılmaz hammadde ithal etmez .Talebi kıstın faiz artırarak üretici arzı kısacak o zaman ne olacak?

  • kılıç13 Kasım 2023 21:49

    zamlar canımıza tak etti ete günlük zam var şekere günlük zam var bu hökümet yönetemiyor millet inim inim inliyor hökümetten tık yok ezdürmeyecez diyor ama ezdürme degil düdüklüyor.

  • ggggg13 Kasım 2023 21:34

    yav he

  • Borsacı13 Kasım 2023 18:35

    Şirketler stoklarını azalttı bu yüzden ithalat düştü. Yılsonu hammadde stokları minumuma inecek. Üretim duracak bu faizlerle derhal Nass ekonomisine geri dönülmeli.

  • xyz13 Kasım 2023 17:37

    Ne iyileşmesinden bahsediyorsun milletle kafa bulmayın. Millet anca vergi ödüyor, sizde o ülke senin bu ülke benim geziyorsunuz. Emekli, dul, yetim, işçi ve memur perişan. Yüzde elliiki yüzünden bu başımıza geleni hak ediyoruz.

  • E.g.13 Kasım 2023 16:53

    SEÇİMLERE KADAR İYİLEŞME DEVAM EDER SEÇİMLERDEN SONRA MERKEZ BANKASI BAŞKANI GÖREVDEN ALINIRSA HER ŞEY YENİDEN BOZULUR SEÇİM SONUÇLARI NE OLURSA OLSUN MERKEZ BANKAMIZIN BAŞKANI EN AZ 10 YIL DEĞİŞMEMELİDİR

  • Alpertunga13 Kasım 2023 16:51

    Hangi iyileşme.siz nerde yaşıyorsunuz. Tabii pardon sizin marketle, kirayla ,çoçuk okutmakla işiniz yok. Herşey ayağınıza geliyor. Bakan bey sizde çok iyi biliyorsunuz hukuk bilir yabancı bu durumda 1 dolar sokmaz bu ülkeye. Algıyı burda yaşayanlar yer.yabancı asla..

  • fasfakir EMEKLİ13 Kasım 2023 16:21

    harika durumdayız .tarihin en karanlık dönemi pahalılık var efason aşşaaa .harika .tüikleme devam damad o zaman niye gitti ki .harcan dı boşa .

  • Berber Bekri 13 Kasım 2023 16:18

    Borsa İstanbul da da iyileşme bekliyor musunuz? Sayın Bakan altın ve dolar almamakla hata mı yaptık? Ekonomiye katkı yapmak hata mı

  • yorum13 Kasım 2023 16:18

    ben iyileşme göremiyorum çaya yüzde elli zam gelmiş bu iyileşmenin habercisi sanırım peynir zeytin de öyle 

  • wers13 Kasım 2023 16:07

    millet almasın harcamasın kredi çekmesin sadece vergi versin ile bu kadar mı oldu  defa alınan vergiler ile bu kadar iş yapılırdı zaten kimse kredi çekemiyor telefon ürün alamıyor araba alamıyor cari açık kapatılıyor vay anam vay

  • Mucise Reis : )13 Kasım 2023 15:38

    Hangi iyileşme ? :D işçi 11,400 aylık maaş gunluk 380 tl.. emeklı aylık 7500 gunluk 250 tl maaş alıyor. bunlar 25-30 yıllık prim emeklı için... Devltın durumu bu iken ki maaşların çıplak durumu 3500,4500 gibi emeklılıkte... daha daha kotuye enlfasyon ile alım gücü düşerken... neyin iyileşmei ? maaşların yukselerek iyileşmesimi? .. enflasyonun düşerek iyileşmesini..  usd nin düşerek iyileşmsimi.. ülke ekonomısının tasarruf ederek vergilerin azalarak iyileşmesimi ? Mehmet bey size soru soran gazeteci kalmayınca iyice zırva cevaplar vermeye başladınız. inandırıcılık diplerde... birda bu yaşlarımızı yaşayamıyoruz, dunyaya gelmıyoruz. neden bizler milletçe bu yokluğu bu varlık dolu ulkede yaşıyoruz ? 3 - 5 kişi seçim yapacak diye yıllarımızı yok sayıp kaybediyorum genç. olarak ?. bu soru sorulmasını bırak, yorum yazamay a korkar oldu millet.