E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞimşek: Ekonomide dengelenme devam ediyor!---

Şimşek: Ekonomide dengelenme devam ediyor!

Şimşek: Ekonomide dengelenme devam ediyor!
02 Mart 2024 - 17:53 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, ocak ve şubatta dış ticaret açığında yıllık iyileşmenin toplam 13,2 milyar dolara ulaştığını belirterek, "Ekonomide dengelenme devam ediyor" ifadesini kullandı.


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ocak ve şubatta dış ticaret açığında yıllık iyileşmenin toplam 13,2 milyar dolara ulaştığını belirterek, "Ekonomide dengelenme devam ediyor. İlk çeyrekte net ihracattan büyümeye pozitif katkı bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şubat ayına ilişkin dış ticaret verilerini değerlendirdi.

Bakan Şimşek, şunları kaydetti:

"Program çalışıyor. Ocak ve şubatta dış ticaret açığında yıllık iyileşme toplam 13,2 milyar dolara ulaştı. Ekonomide dengelenme devam ediyor. İlk çeyrekte net ihracattan büyümeye pozitif katkı bekliyoruz."

Ticaret Bakanlığı şubat ayı veri bültenini yayımladı!

 

Bakan Şimşek'ten fiyat istikrarı ve yapısal reform vurgusu

 

Bakan Şimşek'ten "kredi kartı" açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorgunum 04 Mart 2024 13:15

    Ekonominin dengesi için , once o faturayi kendinize kesmekle baslayin. bu yaştan sonra huzur içinde rahat bir yaşam yaşamaları gereken ,dualarıyla bu hükumeti ayakta tutan bu ülkenin bereketi olan yaşlıları ekonomide yük olarak görerekmi, duzelteceksiniz, Bir tarafa yağdırıp. Yaslilari geçim zorluğuna sokarakmı ekonomiyi duzelteceksiniz. Yedi ceddim,bu hükümet başa gelmesinden başlayıp şuana kadar destekleyen bir aileyiz,ama artik bizi kambur olarak gören bu hükumeti yedi ceddimde dahil desteklemekten vaz geçtik, açlığa nahkum edip yardım kuruluşların kapılarında dilenci eden ,bir hükumete bizim güvenimiz ve itibarımız bitti, Bu yaşlılar bu yaştan sonra ikinci bir işte çalışıp ek bir gelir elde etme şanslarıda yok.Bir evin kötü evladı olur,evin yaşlılarıni iteler kakalar, fazlalık görüp ezer , bu hukumette aynısını,yaslilari geçim zorluğuna mahkum Edip zulüm yaşatıyor, Biz artık ,yedi ceddimde dahil. Bu hükumeti destekleyip oylarımızı vermeyeceğiz,

  • Mucise Reis : )04 Mart 2024 08:46

    işçinin, emeklinin, memurun, öğrencinin ekonomı neden dengelenmıyor ? dengelemek için dolaylı vergilerle mılletın ekonomısı bozulup, faizli ağır geri ödemeli  kredilere sevk ediyorsunuz. parası  vearlıgı olanda zorunlu harcama satmaya gıdıyor. bu yaptıgınız fakirden alıp zengine vermek gibi bişe.Başarı enresinde ? ki  euro 34 olmuş tl karşısında düşmemiş bile. başarı nerede? mazot 42 tl  ikençç başarı goren var mı ? dengelenme hisseden ?

  • borsacı04 Mart 2024 07:26

    halkın gözü ile ekenomiye bir bakın TL Arjantin pezosundan daha degersiz hale geldi enflasyon mücadele degil artışışını körülüyorsunuz ekenomi her geçen gün dahada kötüye gidiyor .bir an önce tasarrufa gidilip sıkı para politikasına geçilmeli .TL  madeni paralar kaldırılıp piyasaya 500 lük tl ve 1000 tl yeni bankotlar sürülmeli sürülmeli 

  • sözün özü03 Mart 2024 14:42

    Sayın bakanım biz yere yatıp tam dengelendik........ Artık tümsek yerimiz kalmadı....... Birazda para babalarını  dengele ve düzelt de onların da sesini kısın.......  NE EZEN NE EZİLEN İNSANCA HAKÇA BİR DÜZEN İSTİYORUZ... AMA hiçte niyetiniz yok................. Durmak yok dengelemeye (düzeltmeye) devam.....Fakirler cennete 500 sene önce girecekmiş TÜRKİYE cennetliklerle doldu, birazda cehennemliklerle uğraşın ki boş kalmasın zebaniler diyarı......

  • azmi03 Mart 2024 13:26

    Emekli sürünüyor ama kasa bitti , para veremeyiz diyen bir yönetimde daha ne kadar kalınır , seçimden sonra çok şey değişebilir..

  • Turkogluturk03 Mart 2024 04:49

    Evet sana inat halen dvimize ekmek alabiliyiruz.bu arada savurganlik da devan ediyor.tabi savurana soz soyleyeyemiyorsun.

  • Akın03 Mart 2024 01:27

    Dış borcun faizini dahi ödemeyemiyorlar, sürekli dış borç büyüyor faizi büyüyor. Imf ye borç verecek kadar güçlüyoyuz numaralarıyla toplum yönet, diğer taraftan başkalarından daha fazla borçu daha yüksek faizle sürekli yığılan borçlarla gemi yürütebilir