E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiSİHA'nın yeni hedefi dikey iniş---

SİHA'nın yeni hedefi dikey iniş

SİHA'nın yeni hedefi dikey iniş
01 Mart 2021 - 09:08 borsagundem.com

Anadolu gemisine dikey iniş yapabilecek milli SİHA üzerinde çalıştıklarını belirten BAYKAR Savunma'nın CEO'su Haluk Bayraktar, “Hedefimiz 1 yılda bunu başarmak” diye konuştu.

BAYKAR Savunma'nın CEO'su Haluk Bayraktar, gazeteci İbrahim Haskoloğlu'nun Twitch yayınına konuk oldu. İHA ve SİHA'lar hakkında konuşan Bayraktar, ürünlerin tamamen yerli ve milli olduğunun altını çizdi.

"KURUMLARDAN ARGE DESTEĞİ ALMADIK"

"Hiçbir zaman iş yaptığımız kurumlardan ARGE desteği almadık" diyen Bayraktar, "Azerbaycan'ın Karabağ zaferinde, Türkiye'nin Suriye harekatlarında ilk defa sürü halinde İHA'lar kullanıldı. Teknolojik anlamda kendi sınıfında en ileri teknolojileri şu anda bağımsız şekilde geliştiriyoruz. Bu tamamen Türk mühendislerinin başarısı" diye konuştu.

Akıncı TİHA'yı Türk Hava Kuvvetleri ile Deniz Kuvvetleri'nin kullanacağını belirten Bayraktar, şunları söyledi:

"Akıncı'nın envantere girmesi planlanıyor. Anadolu platformuna inip kalkabilen bir SİHA çalışmamız var. Hedefimiz 1 yıl gibi bir sürede Anadolu'ya dikey iniş ve kalkış yapabilmesi. İHA'ların uçak gemilerine inip kalkabilmesi için yapısının sağlam olması lazım. Çok yüksek G şoklarına maruz kalıyorlar. Anadolu TCG gemisi çok güzel bir gemi. Bizim o gemiye milli SİHA'yı indirmemiz lazım."

NASA'DAN BAYKAR'A TRANSFER

Vizyon projelerin önemine değinen Haluk Bayraktar, NASA'nın Mars'a inen aracı Curiosity'nin radar altimetresini tasarlayan Türk'ün ülkemize geri döndüğünü ve Baykar'da danışman olduğunu söyledi.

"TB-2 SAHADA GELİŞEN BİR SİSTEM"

Bayraktar TB-2'nin saha tecrübesinden bahseden Haluk Bayraktar, şunları söyledi: "TB-2 sahada gelişen bir sistem. Bilgisayarlardaki Virüs-Antivirüs mantığı gibi. Selçuk Bayraktar Zeytin Dalı Harekatı boyunca Hatay'da kaldı. Bunun nedeni, ortaya çıkan bir virüse antivirüs geliştirmekti. Rus elektronik harp sistemleri, Bayraktar TB-2'leri 1 saat dahi durduramadılar. Heron'ları Türkiye'ye satan firma 2004'te bizle ortak olmak istedi. O dönem ürünümüz bile yoktu."

Baykar'dan 5 bin tablet ile uzaktan eğitime destek

 

İran SİHA'ları kopyaladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Oğuz01 Mart 2021 09:34

    Ya durun şimdi mış mışcılar muş muşçular karalama kampanyası başlatır bilgi vermeyin gizli çalışın sonra malum iha siha sezgin pikniğe felan gider ATATÜRKÜN istikbal göklerdedir lafını alırlar yukarı bak olarak çevirirler ne gerek var dikey iniş kalkışa .... (6)  (6)