E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSermaye piyasalarının önemi artıyor---

Sermaye piyasalarının önemi artıyor

Sermaye piyasalarının önemi artıyor
17 Ekim 2016 - 13:14 borsagundem.com

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nin 4-5 Kasım 2016 tarihlerinde düzenleyeceği kongre öncesi TSPB Başkanı İlhami Koç açıklamalarda bulundu

'Güçlü Sermaye Piyasaları, Güçlü Türkiye' ana teması ile düzenlenecek Sermaye Piyasaları Kongresi, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nin (TSPB) ev sahipliğinde 4-5 Kasım 2016 tarihlerinde yapılacak. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Maliye Bakanı Naci Ağbal, SPK Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş ve Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ'ın açılış konuşmalarıyla başlayacak olan kongre, önde gelen finans uzmanlarını, akademisyenleri, piyasa temsilcilerini, kurumsal ve bireysel yatırımcıları bir araya getirecek.

İstanbul'un dünya finans merkezleri arasında yer alması vizyonuyla düzenlenen kongrenin öncesinde TSPB Başkanı İlhami Koç açıklamalarda bulundu. Kongrede sermaye piyasalarının gelişimine ve uluslararası boyut kazanmasına yönelik farklı konuların konuşulacağını söyleyen Koç, özellikle otomatik katılımla ortaya çıkacak fonların yönetimi, varlık fonu, halka arzlar, forex piyasası gibi başlıklara dikkat çekiyor. Günceli yakalamayı amaçladıklarını aktaran Koç, "Türkiye, büyüyen ve büyümek için kaynağa ihtiyaç duyan bir ülke. Büyümenin ana kaynağı mevduatta ise belli noktalara gelindi. Türkiye'de yatırımların finansmanı için tasarruf oranlarının artırılması ve bu kaynakların doğru kanallara aktarılması gerekiyor. Bunun yolu da piyasa bazlı finansman modeliyle sermaye piyasalarından geçiyor" diyor. (Ekonomist Dergisi)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)