E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSermaye çıkışı sınırlı olacak---

Sermaye çıkışı sınırlı olacak

Sermaye çıkışı sınırlı olacak
18 Şubat 2014 - 06:07 borsagundem.com

AZ Global İcra Kurulu Başkanı Medda, Türkiye ve diğer gelişmekte olan piyasaların yeniden yukarı yönlü hareket edeceğini söyledi

Global Yatırım Holding ve Avrupa’nın önde gelen varlık yönetim şirketlerinden Azimut Grup’un güçlerini birleştirmesiyle kurulan, Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk Global Sukuk Fonu’nu İstanbul’dan yöneten AZ Global İcra Kurulu Başkanı Giorgio Medda, son dönemde piyasalarda yaşanan dalgalanmalar sonucu yara alan Türkiye’nin de içinde bulunduğu gelişmekte olan ülke piyasalarının yeniden yukarı yönlü hareket edeceğini söyledi

Pınar Çelik Nacar'ın Milliyet'teki haberine göre sermaye piyasalarının her zaman krizlerle karşılaşacağını ancak bu tip durumların geçici olduğunu dile getiren Medda, 2014 ve 2015 yıllarının çok daha yapıcı ve pozitif yıllar olacağını, para birimi değer kaybeden gelişmekte olan ülkelerin yeniden eski günlerine döneceklerini belirtti.

‘Geleceğe yatırım yaptık’

Pazardan sermaye çıkışı ile ilgili yorumlara ise, “Bütün gelişmekte olan ülkelerden bir para çıkışı söz konusu ama bu çok sınırlı” yorumunda bulunan Medda, “Bütün süreçleri öngörerek biz Türkiye’nin geleceğine yatırım yaptık. Özellikle İslami finansın merkezi olması konusunda Türkiye ciddi bir potansiyele sahip. Öyle ki krizin etkili olduğu 2013’ün sonlarında global sukuk fonuyla 150 milyon dolar yatırım çektik. Ekonomisi çok çeşitli ve dengeli. Bu da Türkiye’yi diğer Ortadoğu ülkelerinden ayırıyor” diye konuştu.
Nasdaq ile yapılan teknolojik altyapı anlaşmasının Türkiye için büyük bir avantaj olduğunu da ifade eden Medda, “Bu anlaşmayla BİST hem ciddi bir teknoloji platformu oluşturacak hem de yatırımcılarına değer katmış olacak. Artık ister Avrupa, ister ABD’den yatırım yapmak istediğinde bununla ilgili hiçbir sorun yaşanmayacak” şeklinde konuştu.  

Yatırımcılar destekleniyor

Son dönemde finansal piyasalarda yapılan düzenlemelerin yabancı yatırımcı açısından çekici olduğunu dile getiren Medda, “Portföy firmaları burada şirket kuruyorlar. Bizim de burada yatırım yapmamızı teşvik eden SPK ve Borsa’nın çalışmaları oldu. Yabancı yatırımı destekleyici bir strateji üzerinde ilerliyorlar” dedi.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)