E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSen gelmez oldun!---

Sen gelmez oldun!

Sen gelmez oldun!
03 Eylül 2013 - 07:13 borsagundem.com

Dün Türkiye’ye gelmesi beklenen Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto’nun ziyaretini son dakikada iptal ettiği öğrenildi

Yönetime yeni seçilen Cumhurbaşkanı’nın son dakikada gelen iptal kararını, Meksika Dışişleri Bakanı Jose Antonio Meade Kuribrena’nın geçen cuma günü bir günlüğüne Ankara’ya gelerek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na bizzat kendisinin ilettiği kaydedildi. Edinilen bilgiye göre Meksika Dışişleri Bakanı Kuribrena, Davutoğlu’na ‘Bunun bir iptal değil, erteleme kararı olduğu’ mesajını ısrarla iletti.
Dışişleri Bakanı Kuribrena’nın bizzat kendisinin gelmesinin ardında ise, Meksika’nın çiçeği burnunda Cumhurbaşkanı Nieto’nun son 4 ay içinde Türkiye’ye ziyaretini ikinci kez iptal etmesinin yattığı belirtildi. Nieto’nun geçtiğimiz Nisan ayında da Türkiye’ye gelmeye niyetlendiği ancak Meksika yasaları gereği ‘Cumhurbaşkanı’nın 5 günden uzun ziyaretleri için Kongre’den izin almayı unuttuğu o nedenle de ziyaretini iptal etmek durumunda kaldığı öğrenildi. Bu süreçte Cumhurbaşkanı Nieto’nun son dakikada Türkiye ziyareti iznini Kongre’nin gündemine getirmeyi istediği, ancak kendisine siyasi teamüller gereği bu tür bir izin için son dakikada Kongre’ye gidilemeyeceği bildirildi. İkinci kez Türkiye ziyaretini iptal eden Meksika Cumhurbaşkanı Nieto’nun, Türkiye’den sonraki durağının G-20 zirvesinin yapıldığı Rusya olduğu belirtildi.
Ülkesinde giderek bübüyen protesto gösterilerini gerekçe göstererek Türkiye ziyaretini iptal eden Nieto’nun G-20 zirvesi için St Peterburg’a gideceğinin açıklanması dikkat çekti. Dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında yer alan Meksika ile Türkiye arasındaki ticaret 2012’de 800 milyon doları aştı. Beraberinde çok sayıda işadamı ile gelmeyi planlayan Nieto’nun daha önce açıklanan Türkiye programına göre, Meksikalı heyet bugün Ankara’da temaslarda bulunacaktı. 2-3-4 Eyül’ü kapsayan ziyaretin son ayağı İstanbul olacaktı.
Gerekçe: ‘Gezi’ benzeri protestolar
DIŞ  Ekonomik İlikiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Meksika İş Konseyi Başkanı Albert Saydam, iptal ile ilgili  kendilerine iletilen gerekçeyi şöyle anlattı:  “Enerji ve eğitim sistemine yönelik reform paketi bir süredir ülkede protestolara neden oldu. Son olarak öğretmenler sendikasının ilan ettiği iki günlük yürüyüşün giderek daha büyük protestolara neden olabileceği öngörüsüyle, Cumhurbaşkanı’nın ülkeden uzaklaşmayı istemediği bilgisi verildi. Gösteriler Türkiye’deki Gezi Parkı olayları gibi giderek büyüyor.“

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)