E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları Şeker fiyatları 6,5 yılın zirvesinde---

Şeker fiyatları 6,5 yılın zirvesinde

 Şeker fiyatları 6,5 yılın zirvesinde
07 Nisan 2023 - 11:25 borsagundem.com

Üretim beklentilerinde düşüş şeker fiyatlarını son 6,5 yılın en yüksek seviyesine taşıtı.



Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü(FAO) tarafından yapılan açıklamaya göre, FAO Şeker Fiyat Endeksi Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 1,5 arttı ve 2016 yılı Ekim ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Hindistan, Tayland ve Çin'in üretimi ile ilgili düşüş beklentileri fiyatlardaki yükselişte etkili oldu. Ancak, Brezilya'da hasat edilmek üzere olan şeker kamışı mahsullerindeki olumlu görünüm dünya şeker fiyatları üzerindeki yukarı yönlü baskıyı sınırladı.

Açıklamada, "Uluslararası ham petrol fiyatlarındaki düşüş ve Brezilya'da şeker üretiminde şeker kamışının daha fazla kullanılmasını teşvik etmesi, Brezilya realinin ABD doları karşısında zayıflamasıyla birleştiğinde, dünya şeker fiyatlarındaki aylık artışın sınırlı kalmasına katkıda bulundu." denildi.

Dün ABD'de şeker fiyatları özellikle Hindistan'ın üretiminin muhtemelen hedefin altında kalacak olması nedeniyle son 6 yılın en yüksek seviyesinden işlem gördü.

Hindistan Gıda Bakanı, Ülke'nin üretiminin muhtemelen hedefin altında olması nedeniyle Eylül ayında sona eren yılda ek şeker ihracatını onaylamayabileceğini söyledi.

İşlemciler şeker fiyatlarının yukarı yönlü olduğunu belirterek, üretim açığının büyük olduğuna dikkat çektiler. İşlemcilerin gözü Brezilya'nın üretimine odaklandı.

Ham şeker, New York'ta yüzde 2,2 artışla pound başına 23,46 sente yükseldi ve Ekim 2016'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Küresel gıda fiyatlarında düşüş sürüyor

 

Brent petrol haftayı 84,94 dolardan tamamladı

 

Bakır fiyatları haftalık kayba hazırlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)