E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıŞeker fiyatları 11 yılın zirvesinde---

Şeker fiyatları 11 yılın zirvesinde

Şeker fiyatları 11 yılın zirvesinde
20 Nisan 2023 - 07:55 borsagundem.com

Artan talebin kötüleşen hava koşullarıyla birleşmesi, şeker fiyatlarını son 11 yılın en yüksek seviyesine taşıdı.

Şeker fiyatlarını 11 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. New York'ta vadeli işlemlerde ham şeker fiyatı 24 sente kadar çıktı.

S&P şeker analisti Girish Chhimwal, en büyük şeker üreticisi ülkelerdeki olumsuz hava koşullarına atıfta bulunarak, ”Şeker ile ilgili göstergeler, fiyatların kısa ve orta vadede yüksek kalacağına işaret ediyor. Fiyatlar 21-24 sent aralığında kalma eğiliminde." dedi.

Asya'da şeker kamışı kırma mevsimi yaklaşırken, en başta Hindistan, Tayland, Çin ve Pakistan olmak üzere kilit üretici ülkelerde büyük aşağı yönlü mahsul revizyonları görüldü.

Hindistan, Brezilya'nın ardından dünyanın en büyük ikinci şeker üreticisi konumunda bulunuyor. Hindistan Şeker Ticareti Birliği, Ekim 2022′den Eylül 2023′e kadar uzanan mahsul yılı için şeker üretim tahminini yaklaşık yüzde 3 oranında düşürdü.

Uluslararası Şeker Örgütü’ne göre, küresel şeker üretiminin yaklaşık yüzde 80′i şeker kamışından, yüzde 20′si ise pancardan elde ediliyor.

Bir numaralı üretici Brezilya’daki yağmur da nisan ayında hasadın başlamasını yavaşlatıyor. Fitch Solutions’ın emtia analisti Matthew Biggin, Brezilya’nın üretiminin yüzde 90′ını oluşturan güney-orta bölgesindeki şeker kamışı hasadının Nisan’dan Aralık’a kadar sürdüğünü ve veriminin izlenmesi gereken önemli bir gösterge olacağını söyledi. Analist, "Ancak şeker fiyatları şu anda o kadar yüksek ki, Brezilya hasadı piyasaya çıktığında fiyatlar önemli ölçüde düşse bile, fiyatlar yine de tarihi seviyelerin üzerinde yükselmiş olarak kabul edilebilir.” dedi.

Küresel piyasada şeker fiyatları 12 yılın en yüksek seviyesinde

 

Şeker fiyatları 6,5 yılın zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )20 Nisan 2023 09:24

    Fabrikalarını sat. Sonra kim şeker fiyatlarını arttırdı :D oh ne güzel tiyatro... şekerin kendisi her sektörde, panarcar atıklarıda hayvan yemi olarak kullanılıyor. ithal yemede fren yapıyor.. gel gelelim bizim halimize. ne hayvan kaldı, ne şeker fabrıkası ne şeker... geçmişe gidelim. Türkiye dışarıdan saman ithal ediliyor dendiğinde, yok öyle bişi, olma zöyle bişi vb diyenler o sinyalleri algılayamadı nereden nereye geldi ülke... sonra başka biri çıktı paramız var alırız kardeşim dedi.. yanı programsızlıklar hem üretimi, hem fabrikaları, hem sofraları, hem bayan ve beiciliği, halıyle tarım urunlerı hepsini vurdu geçti. kasa dolu ilen borçlarla dolu bir hale bıraktılar bizleri. eee bir sürüde isim geldi geçti.

  • Ssk emekli 20 Nisan 2023 08:08

    Acil intibakkkkkkkkkkkkkkkkkkk