E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞehit polisin külliyesi yarım bırakıldı---

Şehit polisin külliyesi yarım bırakıldı

Şehit polisin külliyesi yarım bırakıldı
20 Şubat 2021 - 08:33 borsagundem.com

Ahmet Kabadayı’nın şehit polis Fethi Sekin için Baskil’de külliye yaptırmak için esnaftan binlerce lira topladığı ortaya çıktı. Külliye ortada kaldı, halk isyanda

Ahmet Kabadayı ismini kamuoyu, usta sanatçılar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan'a hakaret iddiası ile suç duyurusunda bulunmasıyla tanımıştı. Kabadayı ayrıca İzmir Adliyesi'ne yönelik PKK saldırısına kahramanca direnirken şehit düşen polis memuru Fethi Sekin için memleketi Elazığ Baskil'de bir külliye yaptırmak gerekçesiyle para toplamıştı. 1 Ocak 2019'da Fethi Sekin Külliyesi inşaatına başlanmıştı. Ancak birkaç ay sonra külliye inşaatına ara verildi.

BAŞKAN KABUL ETMEDİ
Külliyeyi “Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu” adıyla inşaa ettiren Kabadayı ilçe esnafına aldırdığı yaklaşık binlerce liralık malzemenin parasını ödemedi. İnşaatın son hali yürekleri sızlatırken, Baskil esnafı iki yıldır alacaklarının ödenmesini bekliyor.

Külliyede 2 yıldır bir çivi bile çakılmadığını söyleyen CHP'li vekil Gürsel Erol, ”Bu külliyenin yapımı ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, 6 milyon TL bütçe ayırmışlardı. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları çıkış yaptı. Yüzüne, gözüne bulaştırdı” dedi.

Şehidimizin üzerinden yolsuzluk yapılır mı?
Mağdurlardan marketçi Serdar Omaç ise şunları söyledi: “İnsanların duygularını istismar ederek herkesi çarpmışlar. Şehidimizin ismini kullanarak böyle bir yolsuzluk yapılır mı? Benim bin 85 liralık bir alacağım var bu yerine gitse gam yemem. İzmir Büyükşehir Belediye külliyenin yapımını üstleneceğini açıklamıştı. Ama bırakılmadı.”

Kepçelerimi çalıştırdım 65 bin lira ödenmedi
Külliyenin hafriyat işlerini yapan ve 65 bin lira alacağı olduğunu belirten kepçe operatörü Hakan Altuğ şöyle konuştu: İlçe bir yer verildi, kepçelerimi burada çalıştırdım. Sonra yeri değiştirdiler. Şehidimizin mezarının olduğu köyde külliyenin temeli için hafriyatını yaptım. 315 kamyon malzeme getirdim. Parası ödenmedi.”
(Evren Demirdaş /Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Meto20 Şubat 2021 15:18

    Atatürkümün partisini ne hale getirdiler Chpkk

  • Bfren cusan 20 Şubat 2021 12:43

    Külliye olayı nerden çıktı acaba tanıdık geliyor bir yerden ama

  • Yıldırım20 Şubat 2021 11:36

    Şehitlerin şehadetinden dolayı çıkar sağlayanlara yazıklar olsun. Hem yolsuzluk yap hem de tırnağı olamayacağın sanatçılarla uğraş.

  • fatih21 Şubat 2021 09:11

    tipik akp li tutum değilmi ?bu tutumdaki olan insanlar  yüzünden gelmedi mi memleket bu hale ?

  • Ahmet Eroğlu20 Şubat 2021 11:34

    PKK lı teröristlerin Şehit ettiği Polis memuruna PKK lıları belediye ye dolduran,PKK ya destek veren İzmir belediye başkanı Tunç Soyer külliyemi yaptıracakmış?  :)  Sözcü,Cumhuriyet... gibi pek çok muhalif yayın organlarının ve CHP ve diğerlerinin en iyi bildikleri Yalan,Dolan,Çarpıtma,Dezenfarmasyon.........

  • Necmettin Nuri OSMANAĞAOĞLU 20 Şubat 2021 14:50

    Daha neler, öyle bir şey olsa iktidarın kontrolünde izlenimi veren yargı muhalefete ait bir belediye başkanını rahat mı bırakır. Mesela kırmızı bülten ile aranan Osman Öcalan'ın mektubu Fox'ta okunsa lisansı iptal edilirdi değil mi? İktidarın pkk ile görüşmeleri görmezden gelinir, muhalefet için suç uydurulur...

  • Halden20 Şubat 2021 08:59

    Bı tane değil ki arkadaş; ülke Zübük dolu...