E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSEC, kripto paralar için yetki istedi---

SEC, kripto paralar için yetki istedi

SEC, kripto paralar için yetki istedi
11 Ağustos 2021 - 14:15 borsagundem.com

SEC Başkanı Gensler: Kripto paralar konusunda daha fazla yetkiye ihtiyacımız var

ABD'li finansal piyasalar regülatörü SEC'in Başkanı Gary Gensler, Senatör Elizabeth Warren'a gönderdiği mektupta kripto paralar konusunda daha fazla yetkiye ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Gensler, kripto para borsalarına yönelik regülasyon adımları atılması çağrıları ile tanınan Senatör Warrren'a gönderilen mektupta,  şu an için kripto para platformlarını kullanan yatırımcıların yeterince korumaya sahip olmadıklarını düşündüğünün altını çizdi.

7 Temmuz'da Warren tarafından gönderilen mektuba cevaben yazılan değerlendirmede menkul kıymete benzer statüdeki kripto para ürünlerinin SEC'in yetkisinde olması gerektiği görüşüne de belirtti.

Gensler, katıldığı Aspen Güvenlik Forumu'nda da benzer değerlendirmelerde bulunmuştu.

Bitcoin'de 2020 sonuna benzer görüntü

Ether, Bitcoin'in tahtını sallıyor

Jörg Ambrosius: Kripto para piyasasına düzenleme an meselesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ; (11 Ağustos 2021 17:58

    ABD para transferlerine önem veriyor. Bütün dünyada bankalarda dönen transferleri gerektiğinde izliyor. Kripto paralar çok buyuk hacimler oldu. Para trafiği önem kazandı. Bir başka neden, Çin kripto paralar ile gerektiğinde alt edilebili.r USD tek başına yeterli olmadığında bu kripto varlıkla rkullanılabili.r Ciddi hacimler, ve ABd kurumlarında ciddi ilgi görüyor. O bakımdan acil  önlem istiyor. VErgi kaçrmalar başları NFT ler ile. örnek: 1 twetter satılık deniyor. ekran göruntusu  10 usd ye ntf ile saılışıyor. biri üzerine alıyor bunu. ama ilerde başka birine 1000 usd ye satılılıyor. Serbest piyasa . ntf satışı tescilleriniyr ne oldu ? kaç karı karla sattı. aslında o kar değil. etorın ticaretınden para ödemesi. adı nft ödemesi : )) ABD de sınırdan nakıt usd geçirmek yok artık. netflix dizisinde yok bunlar daha..  : )) eorın mafta fizileride eskidi. : ))