E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞebnem Korur Fincancı'ya istenen ceza belli oldu---

Şebnem Korur Fincancı'ya istenen ceza belli oldu

Şebnem Korur Fincancı'ya istenen ceza belli oldu
25 Kasım 2022 - 10:54 borsagundem.com

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "kimyasal silah kullandığını" iddia eden Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın 7 yıl 6 aya kadar hapsi istendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 7 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

''Terör örgütü propagandası"ndan tutuklanan Fincancı, ifadesinde suçlamaları reddederek, canlı yayına katıldığı televizyon kanalının terör örgütü PKK ile bağlantısını bilmediğini, kimyasal, toksik ve zehirli gazlarla ilgili yorumunun ise bir ön değerlendirme olduğunu söylemişti.

NE OLMUŞTU

Şebnem Korur Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör operasyonlarında ''kimyasal silah kullandığını'' iddia etmesi nedeniyle tepkilerin odağı haline gelmişti.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da bir açıklama yaparak iddiayı yalanlamıştı. Açıklamada, TSK envanterinde kimyasal silah bulunmadığı bildirilmişti.

RASİME ŞEBNEM KORUR FİNCANCI KİMDİR?

Adli tıp uzmanı olan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, 1959 İstanbul doğumlu. Fincancı, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Adli Tıp Uzmanları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Ceza Hukuku Araştırmaları Derneği'nin kurucu üyesi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu olan Şebnem Korur Fincancı; Türk Tabipleri Birliği, İstanbul Tabip Odası, Türk Patoloji Derneği, Forensic Science Society (İngiltere), Académie Internatıonale de Médecine Légale et de Médecine Sociale, International Academy of Legal Medicine, New York Academy of Sciences, İnsan Hakları Eğitimi On Yılı Ulusal Komitesi Cezaevleri Çalışma Grubu, Association de Droit Penale Internationale, Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu ve benzeri kurumlarda görev yaptı.

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı tutuklandı!

 

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • oktay doğaner25 Kasım 2022 16:56

    koskoca ülkeyi kimyasal silah kullanıyor diye suçlayacaksın ama bu sözleri söylediğin yerin neresi olduğunu bilmeyeceksin o da yetmeyecek bu sözlerinin bir ön değerlendirme olduğunu söyleyecek kadar insanları aptal yerine koyacaksın senin bu söylediklerini yalakalık yaptığın pkk lılar bile söylemiyor. ben ülkeyi yönetiyor olsam bu iddianı ispat edene kadar seni dışarı salmam. 

  • AHMET ÖZBİLEN25 Kasım 2022 12:10

    Umarız diğerleri gibi serbest bırakılmaz.