E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı---

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
26 Ekim 2022 - 09:27 borsagundem.com

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, İstanbul'da gözaltına alındı. Fincancı'nın Ankara'ya götürüldüğü öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan İstanbul'da gözaltına alındığını bildirdi.

Fincancı'nın, TTB Merkez Konseyi Başkanlığı görevine son verilmesi ve yeni başkan seçilmesi yönünde karar alınması mahkemeden talep edildi.

Başsavcılık, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında soruşturma başlatmıştı.

Şebnem Korur Fincancı 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama'  ile suçlanıyor. 

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

''20.10.2022 tarihinde PKK/YPG silahlı terör örgütünün sözde yayın organına yaptığı açıklamalar nedeniyle Türk Tabipler Birliği Başkanı Rasime Şebnem Korur, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 7/2 maddesi gereğince Terör Örgütü Propagandası Yapmak suçundan 26.10.2022 tarihinde gözaltına alınmıştır.

Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığımızca adı geçen şüphelinin halen devam ettirdiği Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanlığı görevine, 6023 sayılı Türk Tabipler Birliği Kanununun ‘Amaçları dışında faaliyet gösteren Türk Tabipleri Birliğinin merkez ve tabip odalarındaki sorumlu organlarının görevlerine son verilmesine ve yerlerine yenilerinin seçilmesine, Sağlık Bakanlığının veya bulundukları yer Cumhuriyet Başsavcılığının istemi üzerine…’ şeklindeki Ek 2. Maddesinin 2. Fıkrası gereğince son verilmesine, aynı maddenin 3. Fıkrasında düzenlenen usulle yerine yeni merkez konseyi başkanı seçilmesine karar verilmesi için nöbetçi asliye hukuk mahkemesi nezdinde talepte bulunulmuştur.''

PKK/YPG'nin sözde yayın organına konuşan Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör operasyonları sırasında kimyasal silah kullandığını iddia etmişti.

Milli Savunma Bakanlığı da bir açıklama yaparak iddiayı yalanlamıştı. Açıklamada, TSK envanterinde kimyasal silah bulunmadığı bildirilmişti.

Fincancı'nın evinden kalaşnikof mermisi ve örgütsel el kitabı çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Korur'un, TTB Merkez Konseyi Başkanlığı görevine son verilmesi ve yeni başkan seçilmesi yönünde karar alınmasını mahkemeden talep etti. Fincancı'nın evinde yapılan aramada tabanca, kalaşnikof mermisi ve örgütsel el kitabı çıktı.

TTB Başkanı Fincancı hakkında soruşturma başlatıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran27 Ekim 2022 07:24

    Bu malum itler başka nik ile buralarda geziyorlar!  Topu topu 3 adet!  xyz sırıtık it biri de malum!  Mütemadiyen Türk Hükümetini her seferinde ne yapıp edip suçlayıcı iftiracı tavrılarını her defasında alıyorlar. Bunların hiç bir tavrina dözüne inanmayın.  Bunlar sıradan siyaset falan değildir.  Bu itler en basit konuda bile nankörlük edip kötülemeyi kendilerine vazife bilmişler. Anladığınız üzere bunlar toplumun pislikleri ve münafık takımıdır.  

  • pazarci26 Ekim 2022 15:32

    bu pisligin suratina tukurulmezde ne yapilir

  • pazarci26 Ekim 2022 15:29

    TC nin yillardir kanini emen dalkavuklardan birtanesi daha yok olmak uzere.darisi obur dalkovuklarin basina.......bu Ulkeden beslen ye ic hayatini yasa ,ve yeri geldiginde Ulkenin en degerli kurulusunu iftira atmaktan ve TC dusmanlarinin yaninda yeralmaktan geri kalma....pismisligin bu kadarina en az 10 sene ,dedik ya bunlar TC dusmanlarinin icerdeki en azili borozancilari,ve bu yaptiklarini diger bir ulkede yapsalar en az 10nsene yerler,TC dunyanin en ozgur ulkesi ve kendi milli cikarlari bakimindan dunyanin en keriz ulkesi ,oyle olmasa bu pislikler kalkipta bu hakaretleri yapamazlar.....burasi Turk/Musluman bir Ulke,ya Saygi duyacaklar ve kuyruklarini bacaklarinin arasini alarak yasayacaklar yada s olup Bu ulkeden godecekler .saygilar .lutfen yayinlayin.

  • IDAM26 Ekim 2022 15:16

    bir numarali Turk/Turkiye dusmani,amma sirasi gelenin basi eziliyor ve ezilecek ,Turk,u ve Turkiye yi saygi duymasini ya seve seve yada seve seveve ogrenecekler

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA26 Ekim 2022 12:20

    TÜM MESLEK KURUMLARINDAN TÜRK İSMİ KALDIRILMALIDIR.BUNLAR TÜRK LÜK ARKASINA SIĞINAN YURTDIŞINDAKİ  DÜŞMANLARIMIZIN İÇERİDEKİ UZANTILARIDIR.BUNLAR ASLA TÜM TÜRK DOKTORLARINI TEMSİL EDEMEZ.BUNUN YAPTIĞI TÜM ÜLKEMİZİ BÖLMEK PARÇALAMAK İÇİN YAPILAN TOPLATILARIN HEPSİNDE BASINDAN GÖRMEKTEYİZ BUNUN ORALARDA NE İŞİ VAR

  • HACI AHMET ÖZBİLEN26 Ekim 2022 11:19

    ARTIK ANAYASA MIZ TEPEDEN AŞAĞIYA DEĞİŞTİRİLMELİ.KATİLLERE, VATANHAİNLERİNE, ÜLKEMİZİ BÖLMEK VE PARÇALAMAK İSTEYENLERE, BUNLAR İLE İŞBİRLİĞİ VE İTTİFAK YAPANLARA İDAM CEZASI GETİRİLMELİDİR.TÜM KURUMLARIN BAŞINDAN TÜRK İSMİ SIFATI ÇIKARTILMALIDIR.BUNLARDAN TÜRK TABİBİ OLAMAZ.TÜM ÜLKEMİZE HAİNLİK EDEN VE BİZLERİ PARÇALAMAK İSTEYEN YURTDIŞI TOPLANTILAR DA BU KİŞİLER KATILMAKTADIRLAR.BANE DOKTOR İSE DOKTUR KENDİSİNİ İLGİLENDİRİR BENİ HİÇ İLGİLENDİRMEZ.BEN DE DOKTURUM BU BENİ VE BENİM GİBİLERİ ASLA TEMSİL EDEMEZ.

  • Tufan26 Ekim 2022 10:22

    Bir zahmet çok sevdiği pkklılarla aynı koğuşa koyulsun. Hem dertleşirler hem hasret giderirler!

  • AKP li söyleyince başkamı?26 Ekim 2022 10:09

    Peki AKP li Mahir Ünal'ın Türkçemize ettiği hakarete ne demeli. İktidar sahibi diye dilimizin ve kültürümüzün bu şekilde dile getirilmesine, aşağılanmasına sessiz mi kalınacak. Özellikle Bahçeli MHP si siz ne diyorsunuz ortağınızın bu yaklaşımına

  • baran27 Ekim 2022 07:25

    Seni soytarı kansız nankör seni.  

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ26 Ekim 2022 12:18

    TSK HAİNLİKLE VE YAPMAĞI BİR ŞEY İLE SUÇLAYAN BİRİSİNE SEN NASIL OLURDA DESTEK VERİRSİN O ZAMAN SENİN KANINDANA NASIL DOKUNMUYOR O ZAMAN SENİN VARLIĞINDAN  SÜPHE EDERİM.

  • ilim ilim bilmektir.26 Ekim 2022 11:13

    ne alakası var.o ayrı bir konu bu ayrı bir ihanet.

  • Kaçkar KAPLANI26 Ekim 2022 09:57

    TTB doktorları temsil etmiyor.Bir avuç ne ettuğu belli olmayan vatan düşmanı ve kaos çıkarmaya odaklanmış tıp mezunu kışılerden oluşmaktadır. Bunlara doktor demek te doğru değil.

  • SUÇU BAŞTA ARAYIN26 Ekim 2022 09:46

    Amerikada yaşasaydın ve sen deseydinki,amerika kızılderilileri katletti,japonyaya atom bombası attı,katil sürüsü amerikan ordusu,veya ırakta portakal bombası kullandı,vietnamda portakal bombası,napalm kullandı deseydin polis seni bir bahane  hallettiydi.dua edin türkiye de nermelazımcıların  ülkesinde yaşıyorsun... pkk BOKU YEMEK SAĞCI BAZI KESİMLERLE SOLCU BAZI KESİMLERDE MODA..

  • baran27 Ekim 2022 07:26

    Karakter sadede gel!  Pkk pisliği senden başka yiyen var mı ki başkasını suçluyorsun.  

  • ALİ KODUŞ26 Ekim 2022 12:05

    o ZAMAN EN AZ 80 SENE CEZA ALIR İDİ.HEP DE PKK VE YPG KORUYAN VE DÜNYA YI ÜLKEMİZE DÜŞMAN EDEN BİR TETİKCİ GİBİ HAREKET ETTİĞİNİ BASINDAN ÖĞRENMEKTEYİZ.