E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı tutuklandı!---

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı tutuklandı!

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı tutuklandı!
27 Ekim 2022 - 16:17 borsagundem.com

TSK'nın "kimyasal silah kullandığını" iddia eden TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, tutuklandı. İfadesinde suçlamaları reddeden Fincancı, ''Söz konusu konuşmayı adli tıp uzmanı sıfatı ile yaptım. Örgüt propagandası kastım yoktu'' dedi.


Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, "terör örgütü propagandası" suçundan sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

İstanbul Kadıköy'deki evinde dün gözaltına alındıktan sonra Ankara'ya götürülen Fincancı Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

Burada savcıya 5 saat ifade veren şüpheli Fincancı, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Sorgu sırasında birlik üyeleri adliyeye alınmadı. Adliye önünde bekleyen üyeler, polis müdahalesiyle uzaklaştırıldı.

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, savcılık sorgusunda "örgüt propagandası" suçlamasını reddetti.

Fincancı, TTB Başkanı sıfatı ile değil adli tıp uzmanı olarak gösterilen fotoğraflarla ilgili bilimsel yorum yaptığını söyledi.

SAVCILIKTAN 'GÖREVİNE SON VERİLSİN' TALEBİ

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Şebnem Korur Fincancı'nın TTB Merkez Konseyi Başkanlığı görevine son verilmesini de talep etti.

Başsavcılık, görevden alma talebine 6023 Sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanunu gerekçe gösterdi.

Söz konusu düzenlemeye göre; ''Amaçları dışında faaliyet gösteren Türk Tabipleri Birliği'nin merkez ve tabip odalarındaki sorumlu organlarının görevlerine Sağlık Bakanlığı ya da Cumhuriyet Başsavcılıklarının talebi üzerine'' mahkemelerce son verilebiliyor.

Eğer Fincancı'nın görevine son verilirse, Türk Tabipleri Birliği mahkemece görevlendirilen heyet tarafından bir ay içinde seçime götürülecek.

NE DEMİŞTİ?

Şebnem Korur Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör operasyonlarında ''kimyasal silah kullandığını'' iddia etmesi nedeniyle tepkilerin odağı haline gelmişti

MSB: TSK ENVANTERİNDE KİMYASAL SİLAH YOK

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da bir açıklama yaparak iddiayı yalanlamıştı. Açıklamada, TSK envanterinde kimyasal silah bulunmadığı bildirilmişti.

Bakan Bozdağ'dan TTB açıklaması: Yeni bir hazırlık yapıyoruz

 

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ27 Ekim 2022 18:53

    BU KİŞİNİN ÖMRÜ ÜLKEMİZİ BATIRMAK VE TERÖRİSTLERİ DESTEKLEMEKTEN YANA GEÇMİŞ ÜLKEMİZLE İLGİLİ TÜM DÜNYADAKİ TOPLANTILARDA BU KİŞİ KATILMAKTADIR BU KİMDİR NEDİR NEYİN NESİDİR.BUNUN DOKTORLUKLA FALAN İLGİLİ YOKTUR TV VE BASINDA BUNLARI ÖĞRENDİK DAHA ÖNCELERİ BİLMİYOR İDİK.UMARIM DİĞERLERİ GİBİ HAKİM BUNUDA SEBEST BIRAKMAZ YOKSA BU ÜLKENİN ŞEHİTLERİ ASLA AFFETMEZ.

  • IDAM27 Ekim 2022 16:39

    TC nin yillardir kanini emen dalkavuklardan birtanesi daha yok olmak uzere.darisi obur dalkovuklarin basina.......bu Ulkeden beslen ye ic hayatini yasa ,ve yeri geldiginde Ulkenin en degerli kurulusunu iftira atmaktan ve TC dusmanlarinin yaninda yeralmaktan geri kalma....pismisligin bu kadarina en az 10 sene ,dedik ya bunlar TC dusmanlarinin icerdeki en azili borozancilari,ve bu yaptiklarini diger bir ulkede yapsalar en az 10nsene yerler,TC dunyanin en ozgur ulkesi ve kendi milli cikarlari bakimindan dunyanin en keriz ulkesi ,oyle olmasa bu pislikler kalkipta bu hakaretleri yapamazlar.....burasi Turk/Musluman bir Ulke,ya Saygi duyacaklar ve kuyruklarini bacaklarinin arasini alarak yasayacaklar yada s olup Bu ulkeden godecekler .saygilar .lutfen yayinlayin.

  • pazarci27 Ekim 2022 16:39

    cani cehenneme gidisi olurda donusu olmasin .Bu Memleket boyle pislikleri hak etmiyor ve temizlenmesi gerek .darisi obur bisliklerin basina

  • edy27 Ekim 2022 16:38

    hsstr. uzmanmış, üzerine konuştuğun görüntüde mağaranın hemen çıkışında asker siper alıyor ve patlama oluyor. kimyasal kullanılsa orda dururmu . 

  • IDAM27 Ekim 2022 16:36

    suratini tukurun atin iceri en az 10 sene.bunun ve gibilerinin bu ulkeden temizlenmesi gerek .aksi taktirde TC dusmanlarinin icerdeki borozancilarindan kurtulmamiz imkansiz......boyle bir surati tukurulesice mahlukati tutupta ulkenin onemli biriminin basina getiriyorlar ,eeeey Turk Millleti uyanin ve bu pisliklerden temizlenin..bu pislikleri gordukce midem bulaniyor ...lutfen yayinlayin saygilar

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA27 Ekim 2022 16:28

    BU KİŞİNİN HAYATI TERÖRİSTLERE DESTEK İLE GEÇTİĞİNE DAİR BASIN VE TV LERDE  YORUMLAR VAR.EĞER BUNLARA GEREKEN DERSLER VERİLMEZ İSE BU ÜLKE  PARAMPARÇA OLUR.BU ÜLKE MİLYONLARCA İNSANIN KANI İLE ALINMIŞ OLUP, BUNUN GİBİLERİNİN MASA BAŞINDA BU ÜLKEYİ BÖLMEK VE PARÇALAMAK İSTEME OYUNLARINA ASLA VE ASLA ALET EDİLEMEYCEK KADAR ÇOK KIYMETLİDİR.