E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemScholz: Putin ne beni ne de Almanya’yı tehdit etti---

Scholz: Putin ne beni ne de Almanya’yı tehdit etti

Scholz: Putin ne beni ne de Almanya’yı tehdit etti
05 Şubat 2023 - 14:04 borsagundem.com

Almanya Başbakanı Scholz, verdiği röportajda, Rusya Devlet Başkanı Putin’in görüşmelerde kendisini ve Almanya’yı tehdit etmediğini söyledi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Bild am Sonntag gazetesine verdiği röportajda, eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kendisini telefonda tehdit ettiğini anlattığı anımsatılarak "Putin size de böyle bir şey söyledi mi?" şeklindeki soruya "Hayır, Putin ne beni ne de Almanya’yı tehdit etti. Telefon görüşmelerimizde Ukrayna'daki savaşa ilişkin çok farklı bakış açılarımız çok net bir şekilde ortaya çıkıyor. Putin’e savaşın tek sorumlusunun Rusya olduğunu açıkça belirtiyorum." şeklinde cevap verdi.

Scholz, ayrıca röportajda, Ukrayna’nın kendisini savunabilmesi için müttefiklerle birlikte ana muharebe tankları verdiklerini belirtti.

Başta ABD olmak üzere müttefiklerle yakın koordinasyon içinde Ukrayna'ya yaptıkları her silah tedarikini dikkatli şekilde değerlendirdiklerini vurgulayan Scholz, "Birlikte hareket etme savaşın tırmanmasını engelliyor." dedi.

Başbakan Scholz, "Putin, Alman tanklarının yeniden Rusya'yı tehdit ettiğini öne sürüyor. Leopard 2 tanklarının (Ukrayna’ya) verilmesi Almanya için tehlikeyi artırır mı?" şeklinde soruya "O'nun (Putin) bu sözleri, Ukrayna'ya karşı saldırısını haklı çıkarmak için kullandığı anlaşılmaz tarihsel karşılaştırmalar arasında yer alıyor." yanıtını verdi.

Bu savaşın hiçbir şekilde haklı çıkarılamayacağının altını çizen Scholz, “Rusya Ukrayna'ya karşı acımasız bir savaş yürütüyor." diye konuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile Batı’nın verdiği silahların sadece Ukrayna topraklarında kullanılacağı ve Rusya’nın bunlarla kendi topraklarında saldırıya uğramayacağına ilişkin mutabakatın olup olmadığı sorusuna ilişkin de Scholz, "Bu konuda uzlaşma var." ifadesini kullandı.

Scholz, Ukrayna’nın 2024’te Avrupa Birliği’ne (AB) üye olmak istemesinin gerçekçi olup olmadığı konusunda da "Her aday ülkenin AB üyesi olması için gerekli kriterleri yerine getirmesi gerekiyor. Burada hukukun üstünlüğü, demokrasi, insan haklarına saygı ve yolsuzlukla mücadele konuları var." şeklinde konuştu.

Almanya’daki kalifiye iş gücü eksikliğine de değinen Scholz, 2030'a kadar Alman iş piyasasında 6 milyon ek iş gücüne ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Başbakan Scholz, bu konuda önlemler alınması gerektiğini belirterek, çalışan anne ve babaların sayısını artırmak için ebeveynler için cazip koşulların oluşturulması, okuldan mesleki eğitime geçişte daha fazla destek verilmesi ve 50’li yaşlarda işini kaybedenlerin vasıflandırılması gerektiğini ifade etti.

Ancak bunların da yeterli olmayacağını vurgulayan Scholz, Avrupa dışındaki ülkelerden de nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyulduğunu aktardı.

Scholz, bunun için bu yıl içinde modern bir göç yasası çıkaracaklarını kaydetti.

Boris Johnson'dan Putin itirafı: Füzeyle tehdit etti!

Putin'den şok tehdit! Bizi durduramazlar

Putin Türkiye'yi nükleer füzeyle tehdit mi etti?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum05 Şubat 2023 18:42

    Tabi şimdi ortadaki gerilimi düşürmeye yönelik açıklama yapma zamanı fakat putin aptal değil kendisi istihbarat geçmişi gerçi bunu bilmeye istihbarata da gerek yok ya iki ay önce Avrupa ın önde gelen ülkeleri putin suikast yapmayı konuşmuyor muydu bu olmazsa darbe yapmayı planlamalar mı bunu sizin gazetecilerin televizyoncularınız ve hatta Hükümet yetkilileriniz dillendiriyordu şimdi putin beni tehtit etmedi diyor iyide kendisini öldürmekle tehtit eden bir ülkenin başkanı için iyi şeyler düşünmediğini ben size söyliyeyim yani putin ne yapsa yeridir putini öldürmekle tehtit eden AB dir

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ05 Şubat 2023 20:15

    Almanya yusuf yusuf demeye başladı.ulan bir savaş çıkta ilk önce sizleri bu savaşa zorlayan abd kaçar gider.

  • baran05 Şubat 2023 16:45

    Putin in yayılmacı bir politikası yok!  En azından son 6 yıldır yok.  Ancak  daha dünün süper gücü olan bir ülkeyi çok zorlarsanız birilerine  bilerek ya da bilmeyerek alet olursunuz!  Amerika nın yapmadığı köpeklik yok!  Güya müttefikiz.  Her şey zamanını bekler!  Burnumuzun dibine sağımızı solumuzu sardın diye Türkiye yi zor durmda bırakacağını sanma! Pkk lı itlerle sapık generallerin donsuz gömleksiz kaçacağınız günler yakındır.  

  • AHMET ÖZBİLEN05 Şubat 2023 20:17

    Ülkemizdeki yıllarca askeri kiriz askeri darbe ekonomik ve tüm şehitlerimizi nato şemsiyesi altında abd ve ab ülkeleri yapmıştır.bunlardan asla dost olmaz.