E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSanayi metalleri Çin verileri ile yükseldi---

Sanayi metalleri Çin verileri ile yükseldi

Sanayi metalleri Çin verileri ile yükseldi
13 Ocak 2016 - 14:42 borsagundem.com

Sanayi metalleri, Çin'den gelen olumlu dış ticaret verilerinin ardından bakır öncülüğünde yükseldi

Bakır, Çin'den gelen olumlu dış ticaret verilerinin etkisiyle altı seanstan bu yana ilk kez değer kazanarak sanayi metallerinin yükselişine öncülük etti.

Bakır 5 Ocak'tan beri ilk kez yükseldi ve yüzde 1.3 değer kazanarak tonu 4,410 dolara çıkmasının ardından Londra saatiyle 11:05'te 4,386.5 dolar seviyesinden alıcı buldu.

İngiltere merkezli aracı kurum Kingdom Futures Ltd. West Malling yöneticisi Malcolm Freeman, “Çin dış ticaret verisinin beklenenden iyi gelmesiyle beraber en sonunda olumlu bir gelişme oldu. Çin verisi bir kısım açık pozisyonları kapamada yeterli oldu” dedi.

Dünyanın en büyük metal tüketicisi, geçtiğimiz yıl rekor düzeyde bakır konsantreleri alımı gerçekleştirmişti. Gümrük yetkililerine göre bakır cevheri ve konsantreleri ithalatı 2015 yılında yüzde 13 artış kaydederek 13.29 milyon ton düzeyinde ulaştı.

Londra Metal Borsası'nda (LME) alüminyum yüzde 0.3 tırmanarak tonu 1,454.50 dolar seviyesinden işlem görürken, çinko yüzde 0.5 yükseliş kaydetti. Kalay yüzde 0.2 artış gösterdi ve kurşun yüzde 0.5 değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)