E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSalgın boğa piyasasını engelleyemeyecek---

Salgın boğa piyasasını engelleyemeyecek

Salgın boğa piyasasını engelleyemeyecek
26 Ağustos 2020 - 12:54 borsagundem.com

Wharton Üniversitesi Profesörü Jeremy Siegel ABD ekonomisindeki olumsuz seyre rağmen Wall Street’in mart ayı dibine bir daha ulaşmayacağını belirtti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de korona virüs vakalarının artmasının borsaları yeniden mart seviyesine düşüreceği korkusu hüküm sürmeye devam ediyor. Ancak 2015 yılında Dow Jones Endeksi’nin 20 bin seviyesini göreceğini tahmin eden Wharton Üniversitesi Profesörü Jeremy Siegel salgında potansiyel bir artışa rağmen boğa piyasası öngörüyor.

Profesör Siegel CNBC’ye verdiği röportajında konuya ilişkin, “Mart ayı düşüşlerine yakın ciddi bir düzeltme olmayacak. Eğer yeni bir dalga görürsek kısa bir duraksama görebiliriz. Fakat bunun uzun vadeli yukarı yönlü momentumu gerçekten durdurabileceğini düşünmüyorum” ifadelerine yer verdi.

Finans profesörü en sonunda etkili bir aşı ve ekonomiyi teşvik paketleriyle pompalamaya kararlı bir hükümetlerin kombinasyonunu borsaların takip edeceğini belirtiyor.

Siegel röportajında, “Etkili bir aşının bulunması tahmin ettiğimizden altı ay daha fazla sürse dahi ABD Merkez Bankası’nın (FED) sağladığı likiditeye deri dönüp baktığınızda bunun gerçekten çok büyük bir güç olduğunu görürsünüz” dedi.

Hisse senetlerinin ileriye dönük varlıklar olduğunu hatırlatan profesör borsaların önümüzdeki aylarda ekonomik rakamların moral bozucu ekonomi rakamlarına ve devam etmesi muhtemel bir salgına dayanması gerektiğini belirtiyor. Siegel, “Bu nedenden U şeklinde ekonomi, W şeklinde ekonomiye sahipken hala V şeklinde bir hisse senetleri piyasası görüyorsunuz” dedi.

Wall Street’te popüler bir görüş haline gelen teknoloji hisselerinin gücünün tükenmesi durumunda değer hisselerinin güçleneceği anlayışına da değinen Siegel iki hisse grubundan sadece birinin yükselmek zorunda olmadığını söyledi.

Finans profesörü, "Ekonomiye enjekte edilen likidite miktarı halen orada. Bu miktar FED tarafından geri çekilmeyecek zira işsizlik oranları yüksek kalmaya devam edecek. Bu nedenle sonunda değer hisselerinde bir akış olsa da her iki hisse grubunun da 2021’de yukarı çıkabilmek için yeterli alanı olduğunu düşünüyorum” dedi.

UBS: Korona virüs aşısı boğa piyasasını körüklüyor

 

FED ateşle oynuyor

 

Moody's: ABD'nin ticaret politikası riski körüklüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)