E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSağlık Bakanı Koca’dan aşı çağrısı---

Sağlık Bakanı Koca’dan aşı çağrısı

Sağlık Bakanı Koca’dan aşı çağrısı
23 Temmuz 2021 - 21:14 borsagundem.com

Kovid-19 vakalarında artış yaşanırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından vatandaşlara aşı yaptırma çağrısında bulunuyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "18 yaş ve üstü nüfusta henüz aşı olmayanların sayısının 23 Milyona yakın olduğunu unutmayalım. Bu da ciddi bir zayıf noktamız" dedi. Bugünkü vaka sayısının 11 bin 94 olduğunu belirten Koca, "Esneklikten sıkı tedbire dönmeli ve ilk doz aşımızı hemen yaptırmalıyız" çağrısında bulundu.

Twitter hesabından son verileri paylaşan Bakan Koca, “Aşı kampanyamızda 65 Milyon dozu geçtik. Aşısını yaptıranlar arasında yerimizi alalım” dedi.

“BU DA CİDDİ BİR ZAYIF NOKTAMIZ”

Koca, başarının ortak ve büyük olduğunun altını çizerek, “Fakat, 18 yaş ve üstü nüfusta henüz aşı olmayanların sayısının 23 Milyona yakın olduğunu unutmayalım. Bu da ciddi bir zayıf noktamız. Ertelemeden ilk dozu yaptıralım” ifadelerini kullandı.

KOVİD-19'DA SON DURUM

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 23 Temmuz 2021 Cuma gününün koronavirüs tablosuna göre son 24 saatte 60 kişi hayatını kaybetti. Günlük vaka sayısı ise 11 bini geçti.

Bakan Koca, güncel verilerin açıklanmasının ardından vatandaşları uyardı. Koca, “Aşısı bulunduğu halde, yıkıcı etkisi süren bir bulaşıcı hastalık yok. Toplum bağışıklığı sağlandıkça, Kovid-19'da da vaka sayıları önemsiz hale gelecek. Kurumlarımız gece gündüz emrinizde, sağlık çalışanlarımız hizmetinizde. İlk doz aşınızı olmadıysanız hemen yaptırın. Bugünkü vaka sayısı: 11.094. Esneklikten sıkı tedbire dönmeli ve ilk doz aşımızı hemen yaptırmalıyız” dedi.

“AŞIYI ERTELEYENLERE ÖNERİSİ: BİR AN ÖNCE”

Bakan Koca, sağlık çalışanlarının fotoğraflarını paylaşarak, şunları aktardı:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş24 Temmuz 2021 14:22

    Aşı aşı diye konuşacağınıza ilacını bulun binlerce profesör, doçent doktor ve kimyager hocalar var! Bir hastalık düşünün ki mikrobu elleri sabunla yıkayınca ölüyor; sabunun öldürdüğü mikrobun ilacı hâlâ bulunamıyor!

  • Tekno papaz24 Temmuz 2021 17:39

    Şaka diye yazmam lazım sonra linç ederler. Aşağıdaki yazı şakadır. O zaman sabun içelim 😂😂

  • Gerçekler. 24 Temmuz 2021 05:06

    Acaba televizyona çıkıp (bir yerden talimat almış gibi) aşı olun diyen prof larmı doğru söylüyor yoksa bu aşılar henüz uygun değil aşılar netlik kazanmamış diyen aşılara şimdilik karşı olan televizyona çıkartılmayan prof larmı doğru söylüyor. Sizce hangi bilim doğru. Yoksa insanlık kandırılıyormu. Tüm Türkiye'nin sevip görüşlerine değer verdiği sn. Canan Karatay Hocamız sizce neden artık televizyonlarda gözükmüyor.

  • Objektif bskış24 Temmuz 2021 10:30

    Gerçekler derken duymak istediklerini kastediyorsun, malesef insanlar gerçeklerle yüzleşmektense kulağa hoş gelen yalanlara inanmayı tercih ederler, yoksa canan Karatay a inansak dünyadaki bütün salgınları zeytinyağıyla tedevi eder.

  • Osman24 Temmuz 2021 03:55

    Olay bitmiştir artık korona haberleri raporları görmek istemiyoruz.Korona kelimesini duymak bile istemiyoruz.Türkiye de aşı mevcuttur kendine güvenmeyen aşısını olur gerisi kimseyi bağlamaz.Devlet koronaya yakalananları tedavi etmeyecek mi ?? O da kabul etmeyecekse etmeyebilr.ilaç vermeyebilir çünkü aşı tedarikini vatandaşlarına sağlamıştır.Bu konuyu deşelemeye gerenk  yok varyantlar felan bırakın artık ya bıktık usandık.dünyada hastalık mı kalmadı düşün yakamızdan.

  • Osman23 Temmuz 2021 22:35

    Onaysız aşıyı niye olalım müdür. Canımızı pazarda mi bulduk ?

  • Tekno papaz 24 Temmuz 2021 17:41

    Pala; İsrail aşı oldu diye bizde mi olalım.

  • pala24 Temmuz 2021 09:03

    bütün israil aşı oldu. herkes aptal bi sen akıllısın.

  • Aşı değil Virüs öldürür24 Temmuz 2021 00:46

    Tabi ya, bu aşı olan 20 milyon kişi canını pazarda bulmuş, sizin gibi uyanıkları korumak için kendilerini feda ettiler, kendinizi akıllı ve uyanık sanıyorsunuz ancak bu eksik bilginizle toplumu tehlikeye atıyorsunuz, elbette bunun bir yaptırımı olacaktır.

  • Aa24 Temmuz 2021 00:39

    Gevezelik olsun diye konuşuyorsun, çoocuk oyuncağı mı? Bu aşılar insanlarda kullanılmadan önce birçok aşamadan geçiyor ve her aşaması ciddi araştırmalar ve onamalardan geçerek ilgili sağlık kurumları ve otoriteler tarafından onaylanmadan insanlar üzerinde asla kullanılmaz ve denenmez, sağdan soldan duyduğunuz yarım yamalak , yalan yanlış bilgilerle insanların kafasını karıştırmayın, gerçi kafasında aklı olanlar sizin gibileri kale almaz ancak ne yazık ki, cehaletin peşine takılanlar da azımsanmayacak derecede çok. Hal böyle olunca da salgın önlenemiyor.

  • AHMET ÖZBİR23 Temmuz 2021 22:06

    SN. BAKANIM acımasız olun, AŞIYI MECBURİ hale getirin. Aşı olmayanın umumi wc'lere girişi bile YASAKLANMALIDIR.

  • Serkan23 Temmuz 2021 21:38

    Daha cok gidin tatile gt korkusu bitti heralde

  • Wers24 Temmuz 2021 07:11

    Fesatlıktan ne yazacağını bilememiş vakaların büyük bölümü tatile gitmeyen aşı olmayan doğu illerinde